Comunitat Valenciana

La plantà dóna pas a partir d'aquest divendres als dies grans de les Falles

  • Amb aquest acte arrancarà el gruix de la setmana fallera, que conclourà el 19 de març, festivitat de Sant Josep.
La plantà dóna pas a partir d'aquest divendres als dies grans de les Falles
La plantà dóna pas a partir d'aquest divendres als dies grans de les Falles
EUROPA PRESS
La plantà dóna pas a partir d'aquest divendres als dies grans de les Falles

La plantà oficial dels 764 monuments fallers, grans i infantils, que a partir d'aquest divendres exhibiran les 382 comissions falleres integrades en la Junta Central Fallera (JFC) de València, donarà pas als dies grans de les Falles de 2019. Entre elles estan totes les de la capital valenciana i les de Mislata, Quart de Poblet, Xirivella i Burjassot, localitats de la seua àrea metropolitana.

Als monuments d'aquestes comissions se sumaran els de la resta de falles de la província de València i les de les poblacions alacantines i castellonenques que també celebren les festes en honor a Sant Josep. Així, aquest divendres, a partir de les 9.00 hores i amb la plantà dels monuments infantils, arrancarà el gruix de la setmana fallera, que es desenvoluparà fins al pròxim 19 de març en honor a Sant Josep.

El dissabte, a les 8.00 hores, es durà a terme la plantà de totes les falles grans, encara que la major part dels ninots centrals i principals de les comissions llueixen ja des de fa dies en els carrers.

Amb aquests actes es donarà el tret d'eixida a cinc intenses jornades festives durant les quals fallers, veïns i turistes gaudiran de mascletaes i de castells de focs artificials, de l'ofrena de flors a la patrona dels valencians, la Verge dels Desemparats, i de cercaviles entre altres actes. El programa faller de 2019 té com a principals protagonistes les falleres majors de València d'enguany, la jove Marina Civera i la xiqueta Sara Larrazábal.

Els premis als monuments infantils es coneixeran aquest divendres a la vesprada després que els jurats de cada secció els hagen recorregut i emès el seu veredicte. En el cas de les comissions que integren la JCF, aquests guardons s'arreplegaran el dissabte a la vesprada, a partir de les 16.30 hores, en la tribuna instal·lada per a açò en la Plaça de l'Ajuntament de València.

Les distincions als monuments grans de les comissions depenents de la JCF es coneixeran el dissabte, també després que els jurats de cada secció els hagen recorregut i emès la seua decisió. Aquests premis s'arreplegaran diumenge, a partir de les 9.00 hores, en la tribuna habilitada per a la seua entrega davant el consistori de la capital valenciana.

Crida i mascletaes

L'ambient faller va començar a respirar-se a València i en els pobles del seu voltant el passat 24 de febrer amb la Crida, l'acte en el qual les falleres majors, des de les Torres dels Serrans, fan una crida als fallers i als no fallers per a gaudir d'aquestes celebracions i donar-les per iniciades.

Així mateix, des del passat 1 de març, com marca també la tradició, van començar a disparar-se en la Plaça de l'Ajuntament de València les mascletaes del programa oficial de Falles, que cada dia reuneixen una gran multitud per a presenciar aquest espectacle de pólvora i soroll.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento