El bon oratge respectarà les Falles fins al dilluns amb sol i màximes 24ºC
El bon oratge respectarà les Falles fins al dilluns amb sol i màximes 24ºC EUROPA PRESS

El bon oratge permetrà gaudir de les Falles de València fins al dilluns, 18 de març, amb predomini de sol, cels clars i màximes de fins als 24 graus, encara que l'ambient serà en general fresc a les nits. Els dos últims dies hi haurà una baixada brusca de temperatures fins a 15 graus, amb un 45-65% de risc de pluges.

Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la situació meteorològica en la capital del Túria es mantindrà similar als últims dies en les primeres jornades grans de les festes, del divendres 15 amb la plantà al diumenge 17.

El mercuri rondarà entre 19 i 17 i 18 i 10 graus aquest dimecres i dijous, 13 i 14 de març, respectivament. Ja el divendres 15, la previsió manté l'ambient assolellat a València, sense núvols i sense risc de pluges, igual que durant tot el cap de setmana.

En concret, els termòmetres anotaran previsiblement 21 graus de màximes el divendres 15, 22 el dissabte 16 i fins a 24 el diumenge 17, després del que baixaran en només un dia a pics de 15 graus el dilluns 18 i de 16 el dimarts 19.

Les mínimes es mantindran en principi més estables i pujaran lleugerament fins al dilluns 18 per a tornar a baixar: de 8 graus el divendres 15 a 9 el dissabte 16 i 10 el diumenge 17. Els dos últims dies baixaran fins a 9 i 7 graus, respectivament.

L'oratge canviarà així de forma significativa en la penúltima jornada fallera, la del dilluns 18, amb el que es podrà complicar la segona mitat de l'Ofrena. Per a eixe dia s'esperen cels coberts i un 45% de pluges.

El festiu del dimarts 19, últim dia de les Falles, hi haurà previsiblement una mescla de núvols i sol, encara que la probabilitat de precipitació augmentarà fins a un 65% en coincidència amb la Cremà dels monuments.

Consulta aquí más noticias de València.