El jutge declara secreta la investigació per la mort d'una clienta després de menjar en el restaurant Riff de València
El jutge declara secreta la investigació per la mort d'una clienta després de menjar en el restaurant Riff de València EUROPA PRESS

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el jutjat segueix en espera del resultat de les anàlisis toxicológiques i ha decretat el secret de les actuacions.

L'instructor justifica aquesta mesura, adoptada en una interlocutòria datada el passat 25 de febrer, en la necessitat de "salvaguardar la intimitat de les persones i de la família de la morta", sense perjuí que amb posterioritat eixe secret es puga alçar "si hi haguera alguna causa penal oberta contra persona determinada en aquest cas". No hi ha per tant investigats en aquest procediment fins al moment.

"En aquest cas, vist el contingut de l'atestat d'actuacions, dels informes forenses, convé per a la bona fi de les investigacions decretar el secret del sumari, a més de per a evitar que s'oculten proves o desapareguen vestigis o efectes, objecte d'investigació", segons arreplega en l'acte.

Els fets es van produir el passat mes de febrer, quan una dona va morir en la matinada del dia 17 d'eixe mes en el seu domicili de València hores després d'haver menjat en el restaurant Riff, per la qual cosa es va obrir una investigació -també judicial- per a determinar si la seua mort va ser a conseqüència d'una intoxicació alimentària, ja que tant el seu fill com el seu marit també es van veure afectats encara que de forma lleu.

Segons l'últim balanç de la Conselleria de Sanitat, es van registrar 31 casos d'intoxicació després de menjar en el restaurant, entre els quals s'inclouen els tres membres de la família afectada.

El propi restaurant, amb una estrela Michelin i regentat pel xef Bernd Knöller, va decidir tancar el passat 19 de febrer. Aquest dimecres, reobri les seues portes perquè està "en plena situació de funcionar amb la màxima garantia que pot donar un restaurant" i "garanteix la màxima seguretat", en paraules del cuiner.

Consulta aquí más noticias de València.