Comunitat Valenciana

Detinguda per demanar 40.000 euros en préstecs a nom de companyes de treball a Elx

  • Agents de la Policia Nacional d'Elx (Alacant) han detingut una jove de 28 anys per suposadament usurpar les identitats de diverses companyes de treball i traure préstecs al seu nom per més de 40.000 euros, segons ha informat en un comunicat la Comissaria Provincial d'Alacant.
Successos.- Sis detinguts pel robatori de 1.650 quilos d'alvocats en Els Realejo
Successos.- Sis detinguts pel robatori de 1.650 quilos d'alvocats en Els Realejo
CNP - Archivo
Successos.- Sis detinguts pel robatori de 1.650 quilos d'alvocats en Els Realejo

La investigació va començar després de la denúncia d'una de les afectades que manifestava haver rebut un requeriment de pagament d'uns 20.000 euros, per un préstec personal contret amb una entitat bancària que ella deia no haver sol·licitat.

La investigació va ser assumida pels efectius de la Brigada de Policia Judicial d'Elx que van començar a recopilar la informació bancària relativa al préstec.

La informació enviada per les entitats bancàries i financeres relatives a la denunciant va ser analitzada. Així, una de les gravacions de veu realitzada per a demanar un d'eixos préstecs va portar als agents a posar el focus en una de les seues companyes de treball.

La resta de gestions practicades pels investigadors van aconseguir confirmar la suposada autoria de l'arrestada i dilucidar el modus operandi utilitzat per a dur a terme les estafes.

El primer pas era guanyar-se la confiança de les seues víctimes i una vegada estrets els llaços personals els furtava la seua documentació personal. D'aquest extrem mai sospitaven les perjudicades que en la majoria dels casos, donaven els seus documents per extraviats. La detinguda és una espanyola de 28 anys.

Amb el DNI, i aprofitant el seu sorprenent semblant físic amb alguna de les víctimes, es personava en l'entitat bancària i obria un compte al seu nom. El següent pas era contractar un préstec personal i demanar el màxim d'efectiu permès per l'entitat.

Per a acabar de tancar l'estafa, quan els diners eren ingressats en el compte que ella mateixa havia obert a nom de la víctima i atés que ella tenia les claus per a operar per Internet, erens transferits a un dels seus verdaders comptes.

Tota aquesta operativa, va dificultar molt la investigació i va obligar els investigadors a emprar-se a fons per a seguir el rastre dels diners, si bé, una vegada van ser localitzats, també es va esbrinar la identitat de la suposada estafadora.

Finalment es va procedir a la seua detenció quan eixia del seu lloc de treball i en el moment de la mateixa, els agents li van confiscar diversos DNI i targetes de crèdit a nom d'altres víctimes. En total, hi ha cinc perjudicades i un muntant econòmic defraudat proper als 40.000 euros.

Després de la posada de la detinguda a la disposició del Jutjat de guàrdia d'Elx pels delictes de furt, estafa i usurpació a l'estat civil, els investigadors continuen treballant amb tota la documentació requisada a fi de determinar la quantitat exacta d'agraviats i el total dels diners estafats a les entitats bancàries, el qual podria arribar a rondar els 80.000 euros aproximadament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento