Comunitat Valenciana

Bonig reta a Puig a un debat electoral i aquest accepta

  • El candidat socialista assegura que "tots els debats són positius" i que no té “cap problema”.
Recurso IB3, televisión, plató
Recurso IB3, televisión, plató
IB3 - Archivo
Recurso IB3, televisión, plató

La presidenta del PPCV i candidata de la formació a la Generalitat Valenciana, Isabel Bonig, ha plantejat al cap del Consell i candidat a la reelecció pel PSPV, Ximo Puig, un debat cara a cara, "on i quan" ell propose, amb l'objectiu que tots els valencians que vagen a les urnes el 28 d'abril coneguen "els dos projectes de futur de les principals formacions polítiques de la Comunitat, com són el PP i el PSOE".

El president de la Generalitat i candidat socialista a revalidar el càrrec, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que "tots els debats són positius" i no té "cap problema a debatre amb Isabel Bonig o amb qui corresponga", encara que ha assenyalat que primer "les dretes" haurien d'"aclarir la posició" i dir si estan d'acord en aquesta qüestió.

Bonig s'ha pronunciat així en una roda de premsa en la qual ha llançat al president la idea perquè considera "imprescindible" que els ciutadans coneguen les propostes que en les autonòmiques es mesuraran en les urnes. "Que trie el dia, l'hora i el lloc on accepta debatre amb mi perquè para mi això són temes menors. Jo estaré on ell vullga", ha subratllat.

La líder dels 'populars' valencians ha indicat que ella ja ha donat "el vistiplau" als dos debats que dos mitjans de comunicació han plantejat entre els cinc candidats dels partits polítics que concorreran a les autonòmiques, però considera "absolutament necessari" que se celebre un altre a dos entre "el partit més votat en les últimes eleccions i líder de l'oposició en aquesta legislatura", el PP, i el de l'actual president de la Generalitat, Ximo Puig, PSPV.

“Hauran de posar-se d'acord les dretes”

Puig ha respost que "és evident que açò està en el marc dels qui organitzen les campanyes electorals i jo m'atendré a aquesta qüestió, hauran de posar-se d'acord les dretes en unes primàries per a veure qui és l'indicat" per a debatre.

El president ha assegurat que no va a "debatre sobre el debat" i si es donen les condicions no té "cap problema en què hi haja un debat", encara que ha ressaltat que aquesta proposta "forma part de la campanya electoral de la senyora Bonig". "I jo tampoc tinc massa ganes de fer-li la campanya, seria un desastre per a la Comunitat Valenciana que Bonig tinguera un protagonisme més especial del que ha de tindre", perquè "vé del passat nefast" de la regió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento