Comunitat Valenciana

Fiscalia demana 25 anys de presó per a quatre acusats de matar a punyalades i patades un home en una baralla a València

  • Fiscalia demana 25 anys de presó per a cadascun dels quatre acusats de matar punyalades i patades un home en el transcurs d'una baralla ocorreguda a l'octubre de 2017 en el 'barri xinés' de València, després d'una primera discussió en la qual els presumptes implicats van arribar a utilitzar cinturons. Un dels processats s'enfronta a més a altres cinc anys de presó per robatori.
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia

Per la seua banda, l'acusació particular, que representa els pares de la víctima, un home de nacionalitat francesa de 29 anys en el moment dels fets, demanen que s'aplique la presó permanent revisable ja que asseguren que el mort presentava una discapacitat, per la qual cosa es tractaria d'una persona especialment vulnerable, un dels supòsits en els quals es pot aplicar aquesta pena.

Segons les acusacions, la víctima va morir després de rebre diverses punyalades en la cara, la resta del cap i altres parts del cos i múltiples patades i colps. El juí, per jurat popular, ha començat aquest dilluns en l'Audiència de València.

Fiscalia també qualifica els fets com un assassinat en concórrer traïdoria per la drogoaddicció de la víctima i la seua limitada capacitat de defendre's de l'atac i demanda condemnes de 25 anys per als quatre acusats per assassinat amb l'agreujant que l'agressió es va produir en grup i cinc anys més per a un d'ells per robatori amb violència.

Segons han relatat diversos testimonis en la primera jornada del juí, tot va començar amb una primera disputa als voltants del parc de la plaça Don Joan de Vilarrasa de València, en el conegut com a 'barri xinés', on es va produir una baralla en la qual els implicats suposadament es van colpejar amb cinturons.

Els agents que han testificat han explicat que van arreplegar múltiples declaracions de persones que asseguraven que el mort, de nacionalitat francesa, va estar tot el dia "embolicant" per aquesta zona de la ciutat i en evident estat d'embriaguesa i sota els efectes de les drogues. De fet, va intentar entrar en diverses ocasions a un aparcament proper i el responsable li va haver d'expulsar.

Minuts després de la primera disputa, en l'encreuament del carrer de Viana amb el carrer de Balmes, va tindre lloc la baralla que va acabar portant a la mort de l'home.

Presumptament els quatre acusats van participar de la palissa en la qual la víctima va rebre punyalades en diverses parts del cos i nombrosos colps. Quan van arribar les unitats de Policia i d'Emergències una dona estava tractant de taponar les ferides de l'home, que finalment va acabar morint.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento