Comunitat Valenciana

Condemnat a sis mesos de presó un cap de cuina per assetjar una subordinada a qui li va demanar: "Mira'm el plàtan"

  • La Secció Segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a sis mesos de presó un cap de cuina d'un col·legi de la ciutat per un delicte d'assetjament laboral comés sobre una companya de treball que era la seua subordinada, i a qui va arribar a dir frases com "mira'm el plàtan", al mateix temps que es col·locava la fruita a l'altura dels genitals.
Condemnat a sis mesos de presó un cap de cuina per assetjar una subordinada
Condemnat a sis mesos de presó un cap de cuina per assetjar una subordinada
EUROPA PRESS
Condemnat a sis mesos de presó un cap de cuina per assetjar una subordinada

La sala confirma la sentència del Jutjat penal número dos d'Alacant que va considerar que la víctima, una ajudant de neteja i de cuina, va ser "avergonyida i humiliada" pel condemnat quan van coincidir treballant en un col·legi d'Alacant, segons una sentència facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana consultada per Europa Press.

La dona va treballar al col·legi on van succeir els fets entre abril i juny del 2016 amb un contracte temporal. En una ocasió el seu cap es va dirigir a ella i li va dir "mira'm el plàtan", en referència a la fruita que s'havia col·locat a l'altura dels genitals.

Ja en el mes de juny, va aprofitar que la dona havia entrat a l'espai

on guardaven els objectes de neteja per a subjectar la porta i impedir que isquera mentre li deia des de fora "perquè tens nóvio, sinó et posava 'fina filipina', que estàs molt bona".

Tres dies després, quan la treballadora portava un carro amb les safates, el cuiner li va donar una galtada al coll, uns episodis van humiliar i van avergonyir la dona.

El cuiner va recórrer la condemna al·legant error en l'apreciació de la prova i vulneració del dret a la presumpció d'innocència, i va relacionar els fets amb "bromes de mal gust" i amb un "comportament inadequat, desconsiderat, grosser, maleducat o irrespectuós", però no amb un delicte d'assetjament ni que afectara les capacitats personals i professionals, a la integritat física i psíquica, la seguretat en l'ocupació de la treballadora.

No obstant açò, la Secció Segona de l'Audiència alacantina creu que en aquest cas hi ha prova de càrrec suficient per a enervar el principi de presención d'innocència i considera que els fets declarats provats són subsumibles en el tipus objecte de condemna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento