Comunitat Valenciana

UGT PV veu un "èxit" la participació, especialment en sanitat, educació, transport i Port de València

  • El sindicat UGT PV ha qualificat d'"èxit" de participació en les aturades convocades de dos hores per torn en els dos primers trams de la convocatòria pel 8M, especialment, en els sectors de sanitat, educació, transport i el Port de València a la Comunitat Valenciana, amb un "important seguiment" en les principals empreses i nuclis industrials.
8M.- UGT PV Veu Un 'Èxit' La Participació, Especialment En Sanitat, Educació, T
8M.- UGT PV Veu Un 'Èxit' La Participació, Especialment En Sanitat, Educació, T
UGT-PV
8M.- UGT PV Veu Un 'Èxit' La Participació, Especialment En Sanitat, Educació, T

UGT ha comptabilitzat prop de 150 piquets o punts de concentració, que han tret al carrer "milers de persones". En el cas de la Comunitat Valenciana, el sindicat ha destacat en un comunicat que la convocatòria s'ha secundat "de manera majoritària" en la sanitat i educació pública, on la majoria de centres de treball ha cobert únicament els servicis mínims.

A l'igual ha succeït en el sector del transport públic amb un ampli seguiment en Renfe, Metrovalència i el transport públic dels grans nuclis urbans i en Correus, així com en el Port de València. En l'àmbit de les administracions públiques, la vaga també ha tingut un "elevat seguiment" en l'administració autonòmica, administració central, administració de justícia i en la majoria d'ajuntaments en els quals s'han produït concentracions de ciutadans a les 12.00 hores.

En el sector servicis, UGT PV ha destacat el seguiment en les empreses de neteja que presten servici en hospitals públics; el Complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i l'À Punt; en els principals centres comercials i de forma "molt important" en un sector "altament feminitzat" com en el manipulat de cítrics.

En el sector industrial valencià, la vaga ha tingut un "important seguiment" en les principals empreses i en els grans nuclis industrials de la Comunitat Valenciana.

La secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere, Pilar Mora, ha apuntat que en el sindicat estan "orgullosos de fer nostres les reivindicacions del moviment feminista, del que formem part, i d'haver-les traslladat als centres de treball". "És hora de dir ja n'hi ha prou i de reclamar els nostres drets", ha indicat.

El secretari General d'UGT PV, Ismael Sáez, ha expressat que amb aquestes mobilitzacions han aconseguit "un any més llançar un crit unànime contra les escletxes de gènere, la precarietat laboral i les violències masclistes".

El sindicat ha apuntat que les aturades han sigut precedides d'assemblees de delegats i delegades, de reunions en empreses i administracions públiques, "acompanyades de l'adhesió de nombrosos comités d'empresa i juntes de personal".

"De nou enguany, el seguiment de la vaga de dos hores per torn i l'àmplia participació ciutadana en els actes i mobilitzacions del 8M deixa en evidència la necessitat d'aquesta convocatòria i les seues reivindicacions. En eixe sentit UGT considera imprescindible escometre canvis legislatius que posen les bases perquè la discriminació no siga possible, i reforcen la negociació col·lectiva com a ferramenta fonamental per a aconseguir eixe fi", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento