Comunitat Valenciana

Marxes, càntics, piquets informatius i performance marquen les primeres hores del 8M a la Comunitat

  • Marxes, càntics, performances, piquets informatius i missatges reivindicatius tenyeixen de color morat els carrers de València i altres punts de la Comunitat Valenciana des de primera hora d'aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona.
8M.- Marxes, Càntics, Piquets Informatius I Performance Marquen Les Primeres
8M.- Marxes, Càntics, Piquets Informatius I Performance Marquen Les Primeres
EUROPA PRESS
8M.- Marxes, Càntics, Piquets Informatius I Performance Marquen Les Primeres

Diversos sindicats i moviments feministes han organitzat per a aquesta jornada diversos piquets informatius i més d'un centenar d'accions, abans de les manifestacions que a la vesprada tindran lloc en ciutats de la Comunitat Valenciana amb motiu de la vaga de treballadors, cures, consum i estudiantil convocada.

Així, a València, a les 10.00 hores, la Comissió Feminista de Cures ha escenificat una performance davant l'Estació del Nord per a visibilitzar el treball de la llar, "que no té cap consideració". Enguany, han volgut "cuidar les cuidadores" i posar en valor la seua tasca.

D'altra banda, en el centre de la capital s'ha tallat un carril a l'altura del carrer Xàtiva per la presència d'un grup de manifestants representants de CNT.

Des d'Intersindical -sindicat que convoca vaga de 24 hores-, s'ha qualificat com a "positiu" l'inici de l'aturada, que valoren com "un èxit" malgrat l'existència de diverses convocatòries per la seua repercussió mediàtica i la participació "de milers de dones, tant en la protesta, com en els milers de piquets i concentracions des de primeres hores del matí".

Com a exemple, cita els piquets a l'entrada de València en la rotonda dels 'Anzuelos' i l'entrada des de Barcelona, així com els que recorren el centre amb especial atenció en els hotels que "exploten" cambreres i establiments comercials, l'estació de Renfe i Correus.

CCOO PV i UGT-PV han convocat un piquet a partir de les 12.00 hores des de les Torres dels Serrans de València que recorrerà el carrer Serrans, la plaça Manises, la plaça de la Verge, el carrer del Micalet, la plaça de la Reina, el carrer La Pau, el carrer Palau de Justícia, la Porta de la Mar. L'activitat acabarà en el carrer Colón, on coincidirà amb els piquets dels estudiants.

Des d'aquests dos sindicats s'ha destacat la celebració de concentracions de treballadors a les portes d'hospitals, com el de Xàtiva o La Fe, en la província de València, Sant Joan d'Alacant, piquets informatius a les portes d'alguns centres educatius com en la zona de Marítim de la capital valenciana, i acte reivindicatiu a les portes de la ciutat de la Justícia de Castelló. El 8M també s'ha deixat sentir en empreses amb parades en el torn de nit de Ford Almussafes, Lear del Polígon Joan Carles I i Effige i Montes Tallón d'Alacant, segons fonts sindicals.

MICRO OBERT

Paral·lelament, l'Assemblea Feminista 8M València continua amb les accions que va començar en els 8 Dies de Revolta Feminista' que preveu a les quatre de la vesprada un 'micro obert' en el CIE de Sapadors en solidaritat amb les preses, i a les 16.45 eixiran des d'eixe centre fins a l'administració. L'Assemblea també ha convocat una taula redona sobe les violències patriarcals a les 19 hores i l'actuació de Mireia Pérez a Benimaclet, les dos el 9 de març.

A la vesprada, les manifestacions seran en horaris diferents en les diferents localitats: començaran les 18 hores a Castelló, Ontinyent (València) i València, a les 18.30 a Oriola (Alacant) i a les 19.00 a Alacant, Elx (Alacant), Gandia (València) i Xàtiva (València).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento