Comunitat Valenciana

Ford Almussafes i UGT acorden un ERTO de sis dies entre març i maig

  • Les parades afectaran a tota la planta i es portaran a terme per a ajustar la producció.
  • Es desenvoluparà en les mateixes condicions que l’anterior, segons han informat des d’UGT.
Planta de Ford en Almussafes.
Planta de Ford en Almussafes.
FORD - Archivo
Planta de Ford en Almussafes.

La direcció de Ford Almussafes i el sindicat UGT han acordat aquest dijous un nou Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO) en tota la factoria a causa de la caiguda de la demanda i per a ajustar la producció. En concret, la proposta estableix 6 dies de parada entre els mesos de març, abril i maig.

Així ho ha explicat a Europa Press el portaveu d'UGT en la factoria Carlos Faubel qui ha explicat que la reunió s'ha produït en el matí d'aquest dijous, després que el dilluns la direcció de Ford plantejara aquest nou ERTO que es durà a terme en les mateixes condicions que l'anterior, és a dir, el 80% del salari brut i el 100% de les pagues, vacances i antiguitat dels treballadors.

En concret, l’ERTO serà de sis dies: el 15 de març, la setmana de l'1 de maig -29 i 30 d'abril i 2 i 3 de maig- i el 31 d'aquest mes. Aprofitant l'atur, la factoria durà a terme treballs d'adequació en la planta per a la fabricació del nou Kuga, ha explicat Faubel.

Aquesta decisió s'ha adoptat a causa de la baixada de la demanda i suposarà la producció de 10.000 vehicles menys durant aquest trimestre i afectarà uns 6.000 treballadors atés que afecta a tota la planta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento