Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana té registrades més de 70.000 dones com a víctimes de violència de gènere

  • La Comunitat Valenciana tenia registrades 70.715 dones com a víctimes de violència de gènere a 31 de gener de 2019, la qual cosa suposa que 11.231 més que fa dos anys i 5.544 més que al gener de 2018. D'elles, 37.995 estan en la província de València, 32.304 en Alacant i 8.030 en Castelló.
Violència de gènere
Violència de gènere
ARCHIVO
Violència de gènere

Les dades del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema VioGen) del Ministeri de l'Interior, als quals ha tingut accés Europa Press, reflecteixen a més que d'eixes 70.715 dones han sigut víctimes de 78.329 casos de violència, dels quals només 8.915 romanen actius i són objecte d'atenció policial.

La resta de casos inactius, 69.414, poden reactivar-se en qualsevol moment i rebre l'atenció policial necessària, segons han precisat fonts ministerials.

D'aquests casos, es considera que hi ha un risc diferent que, a més, va "evolucionant en el transcurs del temps, segons el moment i les circumstàncies que ho envolten", i queda definit per instruccions de seguretat que responen algoritmes en els quals participen Universitats, han destacat eixes fonts.

UN CAS DE NIVELL EXTREM

A la Comunitat hi ha registrats un total de 3.886 casos de "nivell de risc no estimat" que no compten amb protecció policial, però a les quals es practica un seguiment i avaluació del risc cada tres mesos, i "si cal, s'estableixen mesures de protecció".

La major part dels casos valencians es corresponen així amb casos actius amb un nivell de risc baix (4.215 casos), mentre que hi ha 777 casos amb un risc mitjà, 34 amb un risc alt i un amb risc extrem, situat en la província de Castelló. Les mesures policials de protecció van augmentant en intensitat segons s'incrementa el nivell de risc.

En eixe sentit, cal destacar que en 2017 no hi havia casos extrems, encara que sí 26 casos de risc alt, 506 de risc mitjà i 2.909 de risc baix; mentre que en 2018 es van detectar quatre casos de risc extrem, 39 alt, 692 mig i 3.504 baix.

A més, des del Ministeri s'estableixen Planes de Seguretat Personalitzats, amb mesures d'autoprotecció per a les dones víctimes de violència de gènere i per als menors que depenen d'elles. Aquestes mesures d'autoprotecció són "complementàries a les mesures policials que els corresponen atenent al seu nivell de risc".

Els casos no es corresponen exactament amb el nombre de víctimes, ja que una dona pot haver sigut víctima de diferents casos de violència de gènere al llarg del temps, per la qual cosa no solament es comptabilitzaria un cas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento