Comunitat Valenciana

Miquel Gil programa un concert al Palau de la Música amb nombrosos convidats

  • El músic oferirà un recital el pròxim 21 de març amb artistes com Pep Gimeno 'Botifarra' o Borja Penalba.
  • El disc ha sigut possible gràcies a les 300 persones que van participar en una campanya de micromecenatge.
Miquel Gil presentarà 'Geometries' en el Palau
Miquel Gil presentarà 'Geometries' en el Palau
REMITIDA AMANTA COMUNICACIÓ
Miquel Gil presentarà 'Geometries' en el Palau

El cantaor Pep Gimeno 'Botifarra'; el productor i guitarrista Borja Penalba; la cantant Mireia Vives; i la violinista Marta Margaix acompanyaran com a convidats Miquel Gil en el concert que oferirà el pròxim 21 de març en el Palau de la Música de València per a presentar 'Geometries', el seu nou disc.

Per a aquesta data "tan especial", el vocalista comptarà amb quatre dels músics que han participat en la gravació de l'àlbum. En primer lloc, acudirà una "referència de la música valenciana de transmissió oral", Pep Gimeno, que ha col·laborat en nombroses ocasions amb Miquel Gil.

Junts van estar tres anys de gira amb l'espectacle 'Nus'. Recentment, han compartit la primera temporada del programa de televisió 'Bambant per casa' d'À Punt. En 'Geometries', 'Botifarra' ha deixat la seua veu en una de les cançons.

D'altra banda, Borja Penalba ha sigut el productor musical del nou àlbum de Miquel Gil. Així, ha pogut aportar els coneixements adquirits junt a altres intèrprets com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Feliu Ventura. A més, ha gravat línies de guitarra, llaüt i acordió en diversos temes del repertori del disc.

La veu de la companya artística de Penalba, la cantant Mireia Vives (el duo ja ha gravat dos treballs), es pot escoltar en una de les composicions. Finalment, la violinista Marta Margaix, coneguda pels seus vídeos en les xarxes i per ser membre del grup X-Fanekaes, també ha col·laborat en una cançó.

Els quatre músics acompanyaran Miquel Gil en l'escenari del Palau de la Música de València el dijous 21 de març.

Presentació en directe del seu nou treball

El disc 'Geometries' és un àlbum format per cants oberts, d'estil andalusí i vocació modal, i temes amb textures noves. No obstant açò, el denominador comú del repertori són les melodies tradicionals i la música d'arrel valenciana.

En aquesta ocasió, l'artista ha musicat poemes d'autors sobre els quals ja havia treballat, com Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses i Anna Montero, i altres nous, com Imma Máñez, Begonya Pozo i Joanjo Garcia.

Per a la gravació d'aquest disc, Miquel Gil ha comptat amb músics de gran experiència. Així, han participat el percussionista David Gadea (Nes, Krama, Ximo Tébar); el guitarrista flamenc Antoni Porcar (companyia Una del montón; Aloma de Balma; Ángela Furquet); el baixista Gusmà Gil (Sva-ters; Xiromita Trad Project); el multiinstrumentista -bandúrria, llaüt, oud, dolçaina, baghet i chirimía- Eduard Navarro (Urbàlia Rurana, L'Ham de foc; Josep Aparicio Apa); i el pianista i flautista Abraham Rivas (Ona nua, Xavier Morant, Carles Pastor).

A més, l'àlbum s'ha enriquit amb les col·laboracions dels vocalistes Rafa Arnal (Krama) i Esteve Tortosa (Auxili); dels percussionistes Víctor Traves i Diego López; i les programacions d'Ivan X.

El disc ha sigut gravat en Estudis Moma per l'enginyer de so Jorge Pérez, un reconegut tècnic que ha treballat amb els músics més importants del jazz espanyol. Una part important del treball s'ha gravat seguint la tècnica jazzística, amb tot el grup tocant alhora. D'aquesta manera, s'ha aconseguit una sonoritat més viva i orgànica, pròxima al directe.

300 persones participen en el micromecenatge

Geometries també ha sigut possible gràcies a les aportacions de més de 300 persones que van participar en el micromecenatge que es va iniciar el passat mes de novembre.

Les localitats per al concert de Miquel Gil es poden adquirir en el lloc web de l'auditori del Passeig de l'Albereda i en les taquilles del recinte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento