Comunitat Valenciana

El còmic 'Les Falles' es presenta públicament a València

  • L'objectiu d'aquest projecte de la JCF i l'AVL és donar a conéixer la festa i fomentar el valencià.
  • Aquesta col·lecció gràfica sobre les festes valencianes ja compta amb dotze números.
Còmic 'Les Falles'
Còmic 'Les Falles'
AVL
Còmic 'Les Falles'

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva; la Junta Central Fallera (JCF) i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han presentat aquest dilluns en el consistori el còmic 'Les Falles', editat per les dos últimes entitats amb la finalitat de donar a conéixer aquestes festes, especialment entre els més xicotets, i fomentar l'ús del valencià.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el president de l'AVL, Ramon Ferrer, han presidit l'acte en el qual s'ha donat a conéixer aquesta publicació, una convocatòria a la qual han assistit també els seus autors, Teresa Broseta -responsable del text- i Jesús Huguet -responsable dels dibuixos- i la Fallera Major Infantil de València, Sara Larrazábal, junt a la seua cort d'honor.

Sara Larrazábal i les components de la seua cort han sigut les primeres a rebre un exemplar del còmic, que la JCF també regalarà a les falleres majors i als presidents infantils que pertanyen a ella. L'obra forma part de la col·lecció de còmics publicats per l'AVL per a donar a conéixer festes i celebracions de la Comunitat Valenciana com el Misteri d'Elx, la Mare de Déu d'Algemesí, el Sexenni de Morella o el Cant dels Angelets d'Ontinyent.

El primer edil ha manifestat la seua "satisfacció profunda" per aquest treball i per la col·laboració que es manté "entre l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i l'Ajuntament de València, en general, i a través de la Junta Central Fallera, en particular" per a fomentar l'ús del valencià.

"No hi ha cosa més normal a València que parlar en valencià. Per descomptat, durant les Falles però també durant tot l'any", ha exposat Ribó, que ha valorat també que aquest còmic fomente la cura i l'atenció als gossos, ja que un d'aquests animals apareix com a mascota en la publicació.

Per la seua banda, Pere Fuset ha traslladat "paraules d'agraïment" tant als autors del còmic com l'AVL. Al seu torn, ha coincidit a subratllar que amb iniciatives com aquesta a més de donar a conéixer les festes i les Falles, en concret, es "potencia la lectura en valencià".

"Excel·lent sintonia"

El president de l'AVL ha agraït que l'Ajuntament acceptara la proposta d'aquesta institució de publicar aquest còmic junt a ella i ha recordat que és el número dotze de la seua col·lecció gràfica sobre les festes de la Comunitat Valenciana. Com Ribó i Fuset, ha parlat de l'"excel·lent sintonia en els últims anys" amb el consistori per a "potenciar el valencià en la vida municipal". Ferrer ha avançat que l'AVL "treballa ja en l'edició del vocabulari de les festes" valencianes.

La Fallera Major Infantil de València ha comentat després de rebre la publicació que té "moltes ganes" de llegir-la i ha dit que li ha agradat "moltíssim", a més de considerar-la "molt interessant" i de recomanar-li-la a tots els xiquets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento