Comunitat Valenciana

Els 110 quilos de pólvora de pirotècnia Zaragozana retronen la Plaça de l'Ajuntament en la quarta mascletà del 2019

  • Un total de 110 quilos de pólvora han retronat la plaça de l'Ajuntament de València en la quarta mascletà del calendari faller del 2019, de la qual s'ha encarregat la pirotècnia Zaragozana, que dispara per segon any consecutiu.
Falles.- Els 110 quilos de pólvora de pirotècnia Zaragozana
Falles.- Els 110 quilos de pólvora de pirotècnia Zaragozana
EUROPA PRESS
Falles.- Els 110 quilos de pólvora de pirotècnia Zaragozana

Puntualment a les 14.00 hores i al crit de 'Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!', les carcasses i els trons han començat a retronar el centre de València, davant l'atenta mirada dels milers d'assistents i un balcó de l'Ajuntament ple d'autoritats.

A més de la Fallera Major de València, Marina Civera, i la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal; han presenciat el dispar des del balcó l'alcalde, Joan Ribó; el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset; el president de Les Corts, Enric Morera; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó i el síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri.

Tots ells han presenciat un dispar tradicional valencià d'un poc més de cinc minuts que ha començat amb quatre retencions aèries, a les quals ha seguit un potent conjunt de retencions terrestres que han anat intensificant-se fins a un terratrèmol final en quatre fases amb un tancament hermètic, "com mana la tradició".

Així ho han explicat el gerent de pirotècnia Zaragozana i el dissenyador de la mascletà, el pirotècnic valencià Luis Brunchú, qui ha detallat que malgrat el caràcter tradicional del dispar d'aquest dijous, han inclòs "algunes pinzellades de digital".

A més, comparat amb el seu dispar del passat any, ha indicat que enguany han canviat la ubicació dels focs aeris i han donat major potència al final. En concret, el terratrèmol ha concentrat un 30% de la càrrega de pólvora de tot el dispar en tan sols 20 segons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento