Comunitat Valenciana

Ribó creu que avançar autonòmiques i unir-les a les generals és la "pitjor aplicació" del dret de Puig a convocar-les

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat aquest dilluns que avançar les eleccions autonòmiques i fer-les coincidir amb els comicis generals del pròxim 28 d'abril és la "pitjor aplicació" del dret que el president de la Generalitat, Joan Ribó, té de convocar-les. En aquest sentit, ha indicat que eixa "no és la millor manera per a ressaltar unes eleccions autonòmiques".
L'alcalde de València, Joan Ribó.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
EUROPA PRESS
L'alcalde de València, Joan Ribó.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de presentar els nous autobusos híbrids i articulats de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), preguntat per un possible avançament de les eleccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana.

"És un dret que té el president de la Generalitat en l'Estatut" d'Autonomia, ha assenyalat el primer edil, que encara que ha reconegut i valorat eixe dret ha destacat que aquesta seria la seua "pitjor aplicació possible".

"A mi que aquest dret estiga em pareix bé, ara, que s'exercisca en un moment per a posar-les -eleccions autonòmiques- junt a unes eleccions generals em pareix que és la pitjor aplicació possible d'aquest dret", ha exposat l'alcalde.

Joan Ribó ha agregat que eixe dret, "en totes les comunitats: Galícia, el País Basc, Catalunya o Andalusia, es fa per a ressaltar unes eleccions autonòmiques davant d'un procés general que són unes municipals".

Després d'açò, el responsable municipal ha indicat que "fer-les coincidir amb unes eleccions generals, en les quals vas a rebuf dels plantejaments de les estatals, no és la millor manera per a ressaltar unes autonòmiques".

"CAP PROBLEMA"

El també representant de Compromís ha afirmat, d'altra banda, que aquesta coalició, que forma part de l'executiu que presideix Ximo Puig, està disposada a concórrer a aquests comicis "ara, el mes que vé o quan faça falta" perquè no té "cap problema".

"Ell té el dret i nosaltres com a Compromís estem disposats a fer-ho ara, el mes que vé o quan faça falta, quan ell diga, no tenim cap problema", ha comentat Joan Ribó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento