Una 'performance' contra justícia patriarcal arranca els '8 Dies de Revolta Feminista' i aposta per enfocament de gènere
Una 'performance' contra justícia patriarcal arranca els '8 Dies de Revolta Feminista' i aposta per enfocament de gènere ASSEMBLEA FEMINISTA 8M DE VALÈNCIA

Així ho ha explicat, en declaracions a Europa Press, una de les integrants de la Col·lectiva Artivista, organització encarregada de la 'performance', Trini Sánchez, abans de realitzar l'actuació davant de la Ciutat de la Justícia de València.

Sánchez ha detallat que la 'performance', 'Prou d'abusos', tracta sobre les violències masclistes, "de diferents tipus, de diferents fronteres, no només el que ocorre a Espanya, i d'altres violències més típiques d'altres èpoques".

Respecte a la manifestació d'aquest 8 de març, Sánchez ha assegurat que l'autobús d'Hazteoir.org contra el "feminisme radical" i que demana la derogació de les lleis de gènere, en concret de la Llei de Violència de Gènere de 2004 i de les normes LGTBI autonòmiques, a més de la irrupció de partits d'extrema dreta com Vox, "dona una prioritat, una força i una necessitat".

"Veus que hi ha gent que s'atreveix a dir que està contra el feminisme, quan el que busques és igualtat de drets, eixir al carrer tranquil·les, el normal. El feminisme no és una cosa agressiva, no és feminazi, no és violència, és en tot cas una defensa davant la violència que hi ha a nivell social", ha asseverat.

L'activista ha ressaltat que és "molt important" perquè hi haja avanç que existisca un "enfocament de gènere en qualsevol matèria". "Ara vé un bus a València amb un lema que vol tirar per terra tots els avanços, per allò que es porta barallant i lluitant; la llei de gènere, que és perquè no hi haja morts. Hi ha un partit que defèn això, ha pactat i està en el poder. És greu, perquè hi ha gent que ha ficat la papereta en una urna demanant això; és greu", ha lamentat Sánchez.

"ANAR MÉS ENLLÀ" DE LA VAGA

Aquesta 'performance' i concentració han format part dels '8 Dies de Revolta Feminista' organitzats per l'Assemblea Feminista 8M de València, amb els quals el moviment feminista ha donat començament als huit dies consecutius d'accions prèvies a la vaga feminista de 24 hores del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

Per a "anar més enllà" de la vaga, el col·lectiu inicia una setmana de reivindicacions amb la denúncia de les "violències judicials patriarcals". Aquest divendres a les 18 hores continuaran les activitats amb la campanya 'Per un activisme feminista segur' i l'informe 'Repressió i gènere' en l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València (UV).

SUPORT A KELLYS I MIGRADES

Les accions prosseguiran amb la II Fira Feminista de València, que estarà dedicada a la cultura feminista i l'antirrepresió; la taula redona 'Cultura i dones, des d'una perspectiva feminista'; una concentració de suport a les kellys; una jornada centrada en les migradas i l'antirracisme amb una concentració per a reclamar el tancament del CIE de Sapadors i la fi d'aquestes "presons racistes"; i una altra dedicada a les cures.

Així mateix, hi haurà una acció per a denunciar l'explotació de les dones del sud global per a la producció de tèxtils; més 'performances'; i, finalment, la vaga de cures, laboral, de consum i d'educació, entre diferents activitats.

Consulta aquí más noticias de València.