El PSPV d'Ontinyent aprova per unanimitat la llista electoral que encapçalarà Rodríguez per a les municipals
El PSPV d'Ontinyent aprova per unanimitat la llista electoral que encapçalarà Rodríguez per a les municipals PSPV ONTINYENT

Rebeca Torró, Jaime Peris, Natalia Enguix i José Rafael Sanchis acompanyaran Rodríguez en els primers llocs d'aquesta llista. L'agrupació local dels socialistes d'Ontinyent, reunida ahir dijous en Assemblea Extraordinària va donar per unanimitat el seu suport a aquesta candidatura.

Jorge Rodríguez, que al costat de dos exassessors i tres responsables de l'empresa pública Divalterra figura com a investigat judicialment en el cas Alqueria, va ser suspès cautelarment de militància arran de la seua detenció en eixa operació, que es va dur a terme a la fi de juny. A partir d'ella va deixar la presidència de la Diputació de València però no l'Alcaldia d'Ontinyent.

El setembre passat la direcció nacional del PSOE i el PSPV van acordar ajornar fins a desembre el procés de primàries dels socialistes a Ontinyent, amb la finalitat de que poguera presentar-se Jorge Rodríguez, en el cas de no canviar la seua situació judicial.

La decisió es va adoptar en unes negociacions entre Ferraz, el PSPV d'Ontinyent i Blanqueries, després que, inicialment, el PSOE impedira a Rodríguez ser candidat a les primàries per a repetir en l'alcaldia en 2019 en haver sigut suspès cautelarment de militància. Finalment, l'expresident de la corporació provincial va ser designat candidat a l'Alcaldia d'Ontinyent pel PSPV després que el termini per a sol·licitar primàries concloguera sense que es presentar cap sol·licitud.

EQUIP I NOVETATS

El PSPV-PSOE d'aquesta localitat ha indicat que aquesta és "una llista paritària en tots els trams" que "manté part de l'equip de l'alcalde en els últims anys combinant-ho amb algunes novetats destacades". Així, ha assenyalat que reuneix un conjunt de "persones que reflecteixen la diversitat d'una ciutat amb la qual estan molt implicades".

En aquesta candidatura, Rebeca Torró ocupa el número dos i Jaime Peris, el tres. En quart lloc es troba "la primera de les novetats", Natalia Enguix, "amb una àmplia experiència com a tècnica d'igualtat en la Diputació de Granada, província on va ser directora dels Recursos d'Acolliment per a Dones Víctimes de Violència", ha destacat la formació.

Així mateix, ha detallat que en el número cinc està, també com a novetat, José Rafael Sanchis Vicedo, que ha treballat en matèries lligades a la informàtica en empreses del sector tèxtil fins a la seua jubilació, a més d'ocupar la presidència de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia entre 2015 i 2018 i ser una persona "coneguda tant pel seu tarannà mediador i conciliador com per la seua sensibilitat cap a les persones amb diversitat funcional".

En els nombres sis i set de la candidatura repeteixen Sayo Gandia Boronat i Manuel Cuesta Rubio, mentre que en el huit s'incorpora una altra de les novetats del llistat, Àngels Muñoz Rovira, de 26 anys, professora de violí i integrant de l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Muñoz és coneguda també per la seua activitat en diferents iniciatives culturals, artístiques i festives d'aquesta ciutat, ha agregat el PSPV-PSOE.

Els nombres nou, deu i onze els ocupen els actuals regidors Óscar Borrell Morant, Matilde Francés Amat i Alejandro Borrell Bas, mentre que al dotze s'incorpora Paula Soler Torró, de 26 anys i graduada en Psicologia. Aquesta última exerceix en l'actualitat la seua activitat professional en l'Associació de Malalts/es Crònics d'Ontinyent (AMCO) i està implicada en el món associatiu juvenil de la ciutat.

En el lloc tretze es troba Juan Pablo Úbeda Mestre i en el catorze Júlia Sampio Poves, de 20 anys, estudiant de tercer curs de Medicina en la Universitat de València, exbailarina del Ballet Òpera i voluntària de Creu Roja Ontinyent. El PSPV-PSOE ha dit que és una persona "implicada amb els avanços socials i la igualtat".

Després d'ella, se situa en el lloc quinze Jordi Vallés Belda, enginyer tècnic en Topografia per la UPV i expert en urbanisme, cadastre i valoracions per la Universitat de Jaén. Vallés té 31 anys és també membre de Júniors de Sant Josep. A més, és membre de la Junta de la Puríssima, de la Comparsa Cides, col·laborador dels Llumeners de Sant Antoni i de l'Associació d'Amics dels Reis.

ÚLTIMS LLOCS

En el lloc setze està Inma Ibáñez Reig, "amant de les tradicions locals d'Ontinyent" i vinculada a diverses associacions de la ciutat com l'Associació de Gegants i Cabets. Després d'açò, es troba en la llista Ferran Gandia Poveda, regidor en la legislatura 2007-2011 i activista cultural implicat "en múltiples iniciatives culturals com la Setmana Negra, el Cinema Club Utiye o el Club de Lectura".

La candidatura la completen Katty Ushiña Simba, José Gandia Pla, Anna Mengual Sanestanislao i Rafael Tortosa Vañó. Com a reserva està Maria Cortés Mengual i Francisco Guerra García.

Consulta aquí más noticias de València.