Joves i estudiants se sumen als 'Fridays for Future' i animen a participar en la vaga europea del 15 de març
Joves i estudiants se sumen als 'Fridays for Future' i animen a participar en la vaga europea del 15 de març EUROPA PRESS

Així ho ha manifestat una de les components de la plataforma, Alba Calonge, en la primera concentració de les quals estan plantejades cada divendres en aquesta plaça. Des de la plataforma han començat un manifest en el qual insten a posar-se "en marxa ja" perquè "les conseqüències del canvi climàtic en el nostre país són clarament visibles".

El 15 de març, ha afirmat Calonge, hi haurà una "gran vaga estudiantil europea per la justícia climàtica i no ens anem a quedar arrere".

Des de la plataforma han assenyalat que el seu objectiu és que els polítics "prenguen consciència i que facen accions contra el canvi climàtic". "Necessitem que aposten pel nostre futur. Si no canviem açò, no anem a tindre un futur la nostra generació i la que vé", han manifestat.

"Anem a pagar les conseqüències d'uns altres que són els que han contaminat i que són els que no han tingut la suficient visió per a posar mesures", han manifestat.

En el territori valencià, destaquen en el manifest, "de les afeccions poden ser especialment greus ja que la major part de la mateixa està en risc de desertificació". "Veiem com els ametlers floreixen al febrer i la temperatura arriba als 25ºC", remarquen.

"Els nostres ecosistemes estan canviant a velocitats que impedeixen l'adaptació de les espècies, i el canvi climàtic, en els seus pitjors escenaris, tindria efectes devastadors sobre sectors econòmics claus", expliquen, al mateix temps que reclamen "és urgent que es declare l'estat d'Emergència Climàtica".

Així, han citat la frase de l'activista climàtica sueca Greta Thunberg: "Vostés diuen que estimen als seus fills per damunt de tot, però els estan robant el seu futur davant els seus propis ulls", i han criticat en el manifest que "el cost de la passivitat és enorme".

"Fa falta canvis profunds en un model econòmic la principal víctima del qual som nosaltres mateixos. I per a açò, la mobilització és imprescindible, però també ho és que es prenguen les mesures per a frenar el deteriorament ecològic. Ens juguem el nostre futur, de què serveix qualsevol tipus de preparació si no tenim un planeta en condicions on donar-li ús? No ens movem solament per l'esperança: anem a passar a l'acció. Transformem l'esperança en moviment!", resa el manifest.

Consulta aquí más noticias de València.