Comunitat Valenciana

Salvador replica a Unauto que al CJC no li correspon informar del decret de VTC però tindrà "tots els preceptius"

  • La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha replicat aquest divendres a Unauto VTC que al Consell Jurídic Consultiu (CJC) no li correspon informar sobre el projecte de decret per a regular els VTC, que en aquest moment es troba en període d'al·legacions, però ha subratllat que la Generalitat no presentarà una norma "amb informes desfavorables" pel que comptarà amb els de l'Advocacia i tots els que siguen preceptius.
Cotxe VTC
Cotxe VTC
VTC - Archivo
Cotxe VTC

Salvador, que ha firmat un protocol per a la promoció de vivendes en règim de lloguer assequible i social a València, ha fet aquestes declaracions preguntada sobre les declaracions d'aquest dijous de representants de l'associació majoritària en el sector de lloguer de vehicles amb conductor a Espanya, que van demanar un pronunciament del CJC i van advertir de la possibilitat que la Generalitat s'enfronte a indemnitzacions de més de 166 milions d'euros als titulars d'aquests vehicles en cas d'expropiació de les autoritzacions.

El Consell "no va a presentar un decret amb informes desfavorables", ha indicat la conselleria, qui ha explicat que el CJC "no està en el procés preceptiu de tramitació del decret, ni d'aquest ni cap altre" i que, per tant, "no hi haurà informe del CJC perquè no correspon". Fonts de la Conselleria d'Habitatge han informat que, si bé els informes del CJC són preceptius en la tramitació de noves lleis, no és així en el cas dels decrets.

No obstant açò, Salvador ha insistit que si que comptaran amb "els informes tant de l'Advocacia com els que siguen preceptius" i que el decret haurà de tindre "tots els informes preceptius favorables a la seua tramitació".

"En la Llei de la Funció Social de la Vivenda entrem en alguns elements que l'Advocacia ens va comentar que podien tindre risc d'inconstitucionalitat i per tant els llevem. L'Advocacia ens guiarà com ens guia en tot el que tramita el Consell", ha apuntat, per a afegir que en la tramitació del decret de les VTC no "cap excepcionalitat".

Salvador ha admès que ara com ara no existeix cap informe favorable al decret atés que "en aquests moments es troba en el procés de participació pública. S'ha remès l'esborrany del decret i s'estan rebent al·legacions". El procés acabarà a mitat de març i després "es continuarà amb els informes jurídics corresponents", segons ha afirmat la consellera.

"Estem en la tramitació del decret. Hi ha un acord en temes que estem disposats a regular, però ara com ara el decret està en la tramitació oficial i hauré de tindre tots els informes preceptius", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento