Comunitat Valenciana

Luis Canut publica 'El hombre valenciano que quiso ser fallera': "Es pot combinar totalment humor i respecte"

  • Luis Canut acaba de publicar la novel·la 'El hombre valenciano que quiso ser fallera' (Suma de Letras), una obra "hilarant" ambientada en el món de la tradicional festa amb la qual pretén, sobretot, que els lectors "passen una estona entretinguda". L'autor defèn que l'humor i el respecte són dos coses "que es poden combinar totalment" i assegura que "ningú se'n va a sentir ofès" amb aquesta història "encara que siga faller cent per cent".

Així ho ha asseverat l'escriptor en una entrevista concedida a Europa Press amb motiu de la presentació del llibre, que es donarà a conéixer també en un acte públic el pròxim 2 de març, el mes faller per excel·lència, en la Fnac de la capital valenciana.

'El hombre valenciano que quiso ser fallera' intercala ficció amb episodis autobiogràfics a partir d'una trama hilarant en primera persona en la qual el protagonista farà el que estiga en la seua mà per a complir el desig del seu pare i conquistar les falles de València malgrat el complicat de la missió.

El llibre està plantejat com "una preqüela" de l'Instagram de Luis Canut, on, amb l'epígraf 'Un home valencià...', penja imatges del seu "cada tres dies".

Canut, popular per la seua activitat com a productor i guionista i la seua aparició en el docu-reality 'Los Hygge' junt a la seua parella, Patricia Pérez, assegura que era molt important per a ell que els seus seguidors no se sentiren "defraudats" i per açò el seu estil és recognoscible, amb molt d'humor i personatges peculiars com a gossos que parlen. A més, la seua experiència en la xicoteta pantalla li ha fet utilitzar un llenguatge proper al del guió.

L'autor ha comentat que, malgrat que la seua família és totalment valenciana -"no tinc ni un familiar que no siga valencià", ha asseverat- pel fet d'haver residit a Madrid pertany a eixa part de la població de València que no té un contacte directe amb les Falles i en la novel·la ha volgut posar en relleu "el dur que es treballa" en eixe àmbit.

UNIÓ

Preguntat per qual és l'aspecte de la festa que més li agrada ha comentat que la unió que es fomenta entre les comissions i les famílies. "I això de la discomòbil és una cosa que em té boig", ha bromejat.

També se li ha demanat opinió sobre la iniciativa d'una comissió fallera de València de renovar els seus estatuts per a obrir la representació de la comissió major i infantil a homes i dones per igual, la qual cosa permetria que el seu màxim representant podria ser faller o fallera major. En aquest sentit, Canut ha comentat: "Quan els homes i les dones aconseguim ser exactament iguals en drets i salaris, després podríem preocupar-nos per eixes coses, que em pareixen secundàries. I quan arribe el moment espere ser jo el faller major".

'El hombre valenciano que quiso ser fallera' queda obert a una possible continuació. "Però vinc del món de la tele, estic acostumat al fet que una segona temporada depèn de l'èxit o el fracàs, així que, està en mans dels lectors", conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento