Comunitat Valenciana

Desarticulada una xarxa que 'cuinava' 100 quilos setmanals de cocaïna en una masia de Llombai

  • Una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha desmantellat una "banda criminal" que fabricava una gran quantitat de droga que introduïen a Espanya oculta en carbó vegetal. La xarxa, per mitjà d'un "procés de depuració" aconseguia 'cuinar' al voltant de 100 quilos de cocaïna a la setmana -quantitat que aconseguiria un valor de 3,5 milions d'euros- en un laboratori instal·lat en una masia de la localitat valenciana de Llombai.
Desarticulada una xarxa que 'cuinava' 100 quilos setmanals de cocaïna en una mas
Desarticulada una xarxa que 'cuinava' 100 quilos setmanals de cocaïna en una mas
EUROPA PRESS
Desarticulada una xarxa que 'cuinava' 100 quilos setmanals de cocaïna en una mas

Així ho han anunciat aquest dijous en roda de premsa el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, el comandant cap de la Brigada de la Policia Judicial a València, Vicente Martínez, i el comandant de la Guàrdia Civil Santos Buendía.

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desmantellat aquest laboratori d'extracció secundària de cocaïna, en una operació de quatre mesos d'investigació que s'ha saldat amb sis detinguts, cinc registres domiciliaris i altres dos en magatzems de diferents localitats de la província de València. Tots els detinguts, dos amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

S'han confiscat més de cinc quilos de cocaïna ja processada, 4.112 litres de precursors, quasi 48.000 euros, dos quilos de marihuana, un quilo i mig d'haixix, material de laboratori, centrifugat, assecat i empaquetat i 49 sacs de carbó impregnats en cocaïna amb un pes total de 980 quilos.

Fulgencio ha assenyalat que el laboratori es trobava en una casa de camp aïllada en la localitat de Llombai. En el soterrani d'aquesta vivenda s'han trobat tres naus en les quals, pel que sembla, "es produïa en cadena l'extracció, la producció i finalment, l'empaquetat del producte final".

La droga arribava a aquest laboratori en carbó vegetal adulterat i era sotmès a un "complex sistema d'extracció en tres fases, realitzat per dos homes d'origen colombià que es trobaven enclaustrats en el xalet". "Vivien com a ermitans, per i per a fabricar cocaïna", ha expressat el comandant Buendía.

El delegat ha explicat que aquesta xarxa havia aconseguit una "forma perfeccionada i industrialitzada" de fabricar droga amb un "procés perfectament estructurat". El cap de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDYCO) a València ha destacat que l'organització tenia cinc quilos de cocaïna preparats per a la seua immediata venda i que tenien una capacitat de producció de 100 quilos setmanals, la qual cosa els reportaria uns ingressos de 3,5 milions d'euros.

Per a l'extracció i tractament d'aquesta droga oculta en carbó, la xarxa havia portat químics de Colòmbia que es dedicaven a 'cuinar' aquestes substàncies. Després, la cocaïna assolida es distribuïa a nivell nacional i internacional, segons sospiten els investigadors.

Juan Carlos Fulgencio ha destacat "la professionalitat de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat", al mateix temps que ha lloat "les accions coordinades de les FCSE en la lluita contra el narcotràfic".

"Actuacions com la qual hui presentem són fruit d'un treball conjunt ben fet que ha afavorit que es trunquen les accions il·lícites del grup que ha sigut detingut", ha manifestat el delegat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento