Comunitat Valenciana

El Fòrum de Professors d'Español de la UV reuneix a València més de 250 professionals de tot el món

  • Més de 250 professors i investigadors d'espanyol se citaran en el XV Fòrum de Professors d'Español com a Llengua Estrangera (ELE), que se celebra els dies 1 i 2 de març en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València (UV), segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.
Universitat de València
Universitat de València
UV - Archivo
Universitat de València

La trobada valenciana compleix 15 anys, "consolidat com una de les cites imprescindibles del sector a nivell internacional". Enguany hi haurà comunicants i assistents procedents de tota Espanya i dels Estats Units, Alemanya, Itàlia, Dinamarca, el Canadà, el Brasil, França, el Regne Unit, l'Índia i la Xina, segons les mateixes fonts.

El programa del Fòrum de Professors d'Español de la UV, també conegut com "ForoELE", combina conferències i tallers de professionals de reconegut prestigi, amb presentacions d'experiències pràctiques de professors que volen compartir els seus mètodes, activitats i recursos amb els seus companys de professió.

Els directors del XV Fòrum de Professors d'ELE de la Universitat de València són els professors de la Facultat de Filologia Antonio Briz, Virginia González i Jorge Martí.

Sobre este tema, Briz ha explicat que "des dels seus inicis, el ForoELE s'ha caracteritzat per la cerca de la innovació pedagògica i de propostes didàctiques motivadores i participatives per a portar a l'aula". "Un any més, els participants tindran accés a les principals novetats en investigació, continguts i tècniques d'ensenyament i aprenentatge d'ELE", ha apuntat.

Com a novetat, aquesta edició estarà dedicada al grup d'investigació Val.es.Co que compleix 25 anys, per la qual cosa moltes de les propostes i tallers programats tenen a veure amb l'oralitat.

FÒRUM ELE 2019

Durant la primera jornada, es desenvoluparan quatre tallers i dos conferències. En els tallers Edi Carrascal, formadora i actriu, parlarà de recursos escènics en l'ensenyament d'ELE; Javier Fruns, de l'Institut Cervantes, explicarà com crear escales de qualificació per a proves d'expressió i interacció orals i Ainoa Polo, professora d'espanyol en l'ONU, oferirà idees pràctiques per a posar a parlar als alumnes. Finalment, Mar Galindo, de la Universitat d'Alacant, abordarà les destreses orals des d'una perspectiva de gènere.

Pel que fa a les conferències, la inaugural, que tractarà sobre activitats per a l'ensenyament de la llengua oral, estarà a càrrec de Dolors Poch, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la de clausura, que convidarà a reflexionar sobre els materials didàctics, serà pronunciada per Neus Sans, de l'Editorial Difusió. Així mateix, el divendres a la vesprada s'oferiran presentacions per part del Servei Internacional d'Avaluació de Llengua Espanyola (SIELE) i de l'Editorial Difusió.

En la jornada del dissabte, s'han programat altres dos tallers: "L'habitació del pànic o com crear un ambient hostil per a l'aprenentatge i la producció oral en l'aula", de María Méndez (Universitat d' Alacant) i "Textos orals en l'aula d'ELE, siguem crítics", de Josefina Simkievich (Editorial Difusió). A més, eixe dia es presentaran 38 experiències pràctiques, seleccionades pel comité científic de la trobada, de les quals els participants podran extraure interessants idees per a posar en pràctica en les seues classes.

El XV Fòrum de Professors d'ELE ha sigut organitzat pel Departament de Filologia Espanyola de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, en col·laboració amb l'Editorial Difusió, la Universitat Rovira i Virgili, Taronja, Hispània, AIP Languages, Centre d'Idiomes de la UV, Curs de Postgrau de Professors d'ELE de la UJI, IULMA, Tecnolingüística i SIELE.

L'espanyol és la segona llengua més parlada del planeta, després del xinés mandarín, amb 480 milions de parlants natius, segons l'Informe de l'Institut Cervantes "L'Español: una llengua viva". Es calcula que parlen espanyol més de 577 milions de persones a tot el món, si se sumen els parlants de domini natiu, els de domini limitat i els estudiants d'espanyol com a llengua estrangera.

En l'actualitat, existeixen 21,8 milions d'alumnes estrangers d'espanyol i l'interés per aprendre el nostre idioma no deixa de créixer, d'ací la importància de celebrar trobades d'intercanvi professional com el ForoELE de la Universitat de València, segons els seus organitzadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento