Comunitat Valenciana

El TRAM reobri la parada de la Illeta

  • Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reobri al públic la parada de la Illeta del TRAM d'Alacant aquest dijous, 28 de febrer, després que haja estat fora de servei des del passat mes de setembre com a conseqüència de les obres que es duen a terme en el túnel de Serra Grossa.
Parada de la Illeta, després de la remodelació.
Parada de la Illeta, després de la remodelació.
FGC
Parada de la Illeta, després de la remodelació.

El baixador s'ha obert al públic des de primera hora del matí i de manera prèvia a la finalització de les obres que FGV està executant per a posar en servei la segona via del túnel de Serra Grossa, va informar la companyia pública aquest dimarts.

Aquesta parada és utilitzada per les línies del TRAM d'Alacant que uneixen en tots dos sentits Estels/Estels amb platja de Sant Joan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1). Al seu torn està previst que el baixador preste també servei en la futura Línia 5, que unirà Porta del Mar i plaça de la Corunya (platja de Sant Joan) a partir de juny.

TÚNEL

Les obres del túnel de Serra Grossa compten amb un pressupost total de 33,1 milions d'euros i al desembre es va obrir a la circulació una de les vies, una vegada completada la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavamientos electrònics i Control de Trànsit Centralitzat (CTC).

Una vegada completades les obres del túnel, el trànsit tranviari i ferroviari circularà en tots dos sentits per aquest tram. Posteriorment la Generalitat convertirà en Via Verda el tram que queda sense ús ferroviari.

Aquest nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l'avinguda de la Vila Joiosa, sota el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Illeta del TRAM d'Alacant.

Aquestes obres, paralitzades des de 2013 per l'anterior govern de la Generalitat Valenciana, es van reiniciar a l'octubre de 2017 per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento