Comunitat Valenciana

Metrovalencia també donarà servei 24 hores del 15 al 20 de març per Falles

  • L'operatiu funcionarà des de la nit del divendres 15 de març fins a la matinada del 20, després de la Cremà.
  • La novetat d'enguany serà l'augment del servei els dos caps de setmana previs amb el nou metro nocturn.
  • La Junta Local es reuneix a l'Ajuntament per a perfilar els aspectes relatius a la seguretat en les festes.
El metro en los días de Fallas.
El metro en los días de Fallas.
GVA - Archivo
El metro en los días de Fallas.

El metro de València, igual que l'Empresa Municipal de Transports (EMT), oferirà servei ininterromput durant els dies grans de Falles, concretament des de la nit del divendres 15 de març fins a la matinada del 20, després de la Cremà. L'operatiu, similar al d'anys anteriors, contemplarà la circulació durant tots aqueixos dies amb horaris de jornada laborable, que ofereixen millors freqüències de pas.

La gran diferència radicarà en els dos primers caps de setmana de març, en els quals a les nits se celebren actes com a cavalcades o esdeveniments pirotècnics. Enguany, en funcionar per primera vegada el servei nocturn de caps de setmana i vespres de festiu, hi haurà més servei, ja que en anys anteriors només hi havia prolongacions horàries fins a la 1.00 o les 2.00 hores de la matinada. Amb el nou metro nocturn, els trens circularan fins a les 2.30-3.00 hores els caps de setmana previs a la setmana gran.

L'activació del metro 24 hores del 15 al 20 de març ha sigut un dels assumptes abordats en la Junta Local de Seguretat Ciutadana celebrada aquest dimecres a l'Ajuntament de València. En la reunió també es va comunicar la decisió de la falla Cuba-Literat Azorín de no realitzar l'encés de llums, la qual cosa obligarà el Consistori a modificar el ban faller per a canviar les mesures de seguretat davant la gran afluència prevista en el barri de Ruzafa i que finalment no es prendran. Entre elles, el tancament del pas inferior per als vianants de Germanies.

Així, ni el túnel ni l'estació de metro de Bailén es tancaran enguany. En canvi, sí que es clausuraran les de Xátiva i Colón per la mascletà del 16 al 19 de març i la d'Albereda dues hores abans dels castells del 16, 17 i 18.

"Eixiran les coses molt bé. Vull transmetre a tots els valencians i a les persones que vénen que seran unes Falles segures, com tots els anys", ha afirmat Ribó. El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha dit que es donarà "la màxima coordinació" entre "tots els cossos de seguretat" per a garantir "unes festes segures".

Ninots fins a la mitjanit

València viurà enguany per tercera vegada la seua particular Nit del Ninot. La cita d'aquest divendres permetrà visitar l'exposició del Museu de les Ciències fins a la mitjanit, excepte de 21.00 a 22.00 hores, quan tancarà pel tret del castell de focs ajornat el dia de la inauguració.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento