Comunitat Valenciana

Cuba-Literat Azorín renuncia a l'espectacle de llum i obliga a canviar la seguretat

  • L'Ajuntament haurà de modificar les mesures d'evacuació del ban faller pensades per a aquest entorn.
  • La comissió assegura que s'han vist obligats a cancel·lar-ho per les "restrictives" mesures de seguretat exigides.
Il·luminació de Cuba-Literat Azorín.
Il·luminació de Cuba-Literat Azorín.
JCF - Archivo
Il·luminació de Cuba-Literat Azorín.

La comissió fallera Cuba-Literat Azorín, situada en el barri de Russafa de València, ha decidit no fer l'espectacle d'encès de llums que tenia previst celebrar enguany per Falles, la qual cosa ha portat a l'Ajuntament a modificar el ban faller i a deixar sense efecte les mesures de seguretat previstes inicialment en aquest document per a aquest entorn.

Açò porta a desistir de les mesures d'evacuació pensades per a Russafa, atés que no hi haurà cap espectacle d'aquest tipus en el barri. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde, Joan Ribó, després de la Junta Local de Seguretat celebrada amb motiu de les Falles.

"Se'n va a modificar parcialment el ban de Falles. Hi havia prevista una activitat en Russafa, a Cuba-Literat Azorín que al final no se'n va a fer i així les mesures de seguretat que estaven previstes no se'n van a prendre perquè no són necessàries", ha explicat el primer edil.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, que ha participat també en la Junta Local de Seguretat, ha comentat que la citada comissió fallera "va accedir a un dels plans de seguretat" de les Falles 2019 encara que finalment "ha decidit que no va a realitzar eixe espectacle d'encès", per la qual cosa ha assenyalat que d'aquesta manera "no hi haurà pla de seguretat en la zona".

"Obligada a no fer l'espectacle"

Després de conéixer-se aquesta decisió, el president de Cuba-Literat Azorín, José Giménez, ha indicat a Europa Press que la comissió "s'ha vist obligada a no fer l'espectacle", previst per al 8 de març, "per les mesures de seguretat" exigides en el ban faller, que ha qualificat de "restrictives".

"No renunciem, ens fan renunciar amb el ban fet", ha afirmat, després del que ha apuntat que les mesures contemplades en ell exigeixen "unes condicions que són inassumibles". "L'espectacle lamentablement no el podem fer enguany, no perquè no volem sinó perquè no podem", ha dit. Així mateix, ha manifestat la disposició a fer-ho, si és possible, "en els pròxims anys".

"Enguany les circumstàncies són les que són. Sempre hem volgut fer-ho. Fins a última hora hem estat lluitant però amb un ban amb eixes condicions no podem fer-ho", ha asseverat. Entre eixes condicions ha citat talls de carrers i la contractació d'una ambulància amb personal mèdic "que hem de pagar nosaltres".

Llums pendents

José Giménez ha manifestat que els membres de la seua comissió són "els primers que volen" comptar amb mesures de seguretat però ha insistit que les recollides en el ban són "restrictives". "Nosaltres passem ací les 24 hores del dia amb les nostres famílies. No ens dona igual però les condicions són inassumibles", ha declarat.

D'altra banda, preguntat per si Cuba-Literat Azorín té previst muntar les llums en els seus carrers encara que no hi haja espectacle, ha respost que "no se sap encara" i que és una qüestió que és "necessari estudiar". "Cal veure què anem a fer", ha comentat Giménez, que ha agregat que s'està "pendent de la decisió que es prenga". "No se sap si sí o si no", ha reiterat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento