Comunitat Valenciana

CESM-CV celebra l'aprovació de la nova borsa de treball que recupera la puntuació MIR i elimina el 'bolsín'

  • CESMCV-SAE ha celebrat aquest dimecres l'aprovació de la nova borsa de treball d'ocupació temporal de la Conselleria de Sanitat, que recupera la puntuació MIR i elimina el conegut com a 'bolsín', amb el que el sindicat considera que ha aconseguit els seus "principals objectius negociadors" en l'ordre que regula el funcionament d'aquestes borses.

Segons ha informat en un comunicat, la Mesa Sectorial de Sanitat ha donat llum verda al document definitiu de la nova ordre, que entrarà en vigor després de la seua publicació en el DOGV, i on el MIR "recupera la puntuació perduda fa quatre anys, desapareix definitivament el 'bolsín' i s'inclourà la formació entre els mèrits valorables per al torn ordinari".

Les Borses d'Ocupació Temporal de la Conselleria de Sanitat contenen fins el 150.000 persones de totes les categories i/o especialitats, la qual cosa converteix en "problemàtica" la seua gestió "àgil i eficaç". No obstant açò, segons CEM-CV, "s'han incorporat, enfront de l'ordre encara vigent, múltiples millores en la direcció correcta pel que ha comptat amb el suport de tots els sindicats excepte el SATSE que, per açò, no estarà present en la Comissió de Seguiment", ja que està reservada per a les organitzacions firmants.

Una de les millores suposa que la Borsa "no romandrà tancada després del seu termini anual d'actualització de mèrits sinó que estarà oberta perquè en qualsevol moment qualsevol puga incorporar-se a les denominades Llistes de Reserva".

"Aquestes borses, encara no baremades, serviran per a efectuar nomenaments quan s'haja esgotat la llista corresponent a una categoria o especialitat deficitària, amb la qual cosa s'evita que els Departaments o Serveis contracten qui vullguen per no haver-hi disponibles en borsa", ha explicat el secretari general del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, Andrés Cánovas.

El personal de les Llistes de Reserva serà baremat i passarà a la Llista Ordinària durant l'obertura anual de la Borsa. A més, desapareix el 'bolsín', que ha sigut objecte de "múltiples denúncies per contractacions irregulars des de fa deu anys" i el nombre de departaments en els quals pot sol·licitar-se la inclusió en la Borsa passa de tres a set (fins a en tres categories per cadascun d'ells).

D'altra banda, s'estableixen mecanismes "perquè no es puguen perdre nomenaments en Borsa per causa de permisos de paternitat o maternitat i els servicis prestats suposaran fins el 70 punts (20 anys)".

Pel que fa al valencià, el nivell B1, equivalent a l'antic Elemental, el de major accés i difusió, augmenta fins a tres punts des dels dos de l'anterior Orde amb la qual cosa "es potencien els coneixements de la llengua en la franja amb major nombre de titulacions". A més, es recupera la valoració del MIR amb 7,2 punts anuals (equivalents als 0,60/mes de l'anterior Ordre que es van perdre per imperatiu d'una sentència judicial).

L'Ordre contempla que els nomenaments de curta durada o a temps parcial seran "voluntaris" i que el personal en situació de reserva per nomenament encara no iniciat (com substitucions de vacances) "romandrà en situació de disponible especial per a vacants sense que açò supose penalització alguna". A partir de 5 anys d'acompliment d'una interinitat, es podrà renunciar a ella sense penalització.

Finalment, l'administració es compromet a introduir la puntuació per formació en la Borsa (torn ordinari) mitjançant la implementació d'una infraestructura informàtica adequada.

Malgrat açò, des de CESMCV-SAE ha deixat constància d'una reserva de vot enfront de l'article 7 de l'Ordre, "ja que disposa la possibilitat d'exigir determinats requisits d'experiència per a ocupar algunes places durant els períodes vacacionals".

"Nosaltres pensem que aquestes previsions poden abocar a irregularitats per part d'algunes prefectures i per açò discrepem amb aquest punt. Romandrem vigilants des de la Comissió de Seguiment", ha advertit Cánovas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento