Comunitat Valenciana

Les dones del Consell pararan el 8M per a visibilitzar la lluita per "un món més igualitari"

  • Es durà a terme una mobilització, aturades parcials i de 24 hores i una vaga de cures, de consum i estudiantil.
  • Els sindicats han convocat aturades de 2 h i en l'ensenyament i mitjans conviden a una parada de 24 h.
Puig i Oltra en la manifestació del8
Puig i Oltra en la manifestació del8
GVA - Archivo
Puig i Oltra en la manifestació del8

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha anunciat que les dones del Govern valencià pararan el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, i no acudiran a la reunió del Consell com a "factor de visibilització" i per a sumar-se a la vaga convocada pel moviment feminista, una mobilització "tan important per a construir un món igualitari i més decent".

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans després de reunir-se amb representants de CCOO PV i UGT-PV per a abordar la convocatòria. El 8M es durà a terme una mobilització pel centre de València, aturades parcials i de 24 hores -en funció del sector laboral- així com una vaga de cures, de consum i estudiantil.

Els sindicats han convocat dones i homes a fer aturades de dos hores. En el torn de matí, de 12.00 a 14.00 hores, i en el de vesprada de 16.00 a 18.00, amb horari especial en sanitat (de 10.00 a 12.00 i de 17.30 a 19.30). En els sectors d'ensenyament i mitjans de comunicació, conviden a una parada de 24 hores.

Oltra ha instat a sumar-se a la "gran reivindicació mundial" que adverteix que "si les dones aturem, el món també s'atura", i ha destacat que la convocatòria se sustenta en "causes objectives" com els "factors de discriminació que hi ha cap a les dones, tant en el món laboral amb eixa bretxa que segueix estant al voltant del 25% que les dones cobren menys que els homes, com també en tota la part de les violències, de les agressions a les dones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento