Comunitat Valenciana

Recuperen la primera filmació d'una carrera a peu a València, gravada el 1929

  • La societat esportiva Correcaminos ha recuperat un document audiovisual "històric" que evidencia la "gran tradició" que, des de fa dècades, ha tingut la carrera a peu amb la ciutat de València. Es tracta de la primera filmació d'aquest esdeveniment esportiu, una gravació audiovisual del 1929.
La SD Ccorrecaminos recupera la primera filmació d'una carrera a peu a València
La SD Ccorrecaminos recupera la primera filmació d'una carrera a peu a València
SD CORRECAMINOS
La SD Ccorrecaminos recupera la primera filmació d'una carrera a peu a València

El valor històric de la Volta a Peu València com la carrera més longeva de la ciutat troba el seu testimoni en aquesta gravació audiovisual, una pel·lícula de fa 90 anys, de tres minuts de durada, que permet veure "com era una carrera a peu en la València de l'època i a establir similituds amb la nostra realitat actual", segons ha informat l'entitat en un comunicat.

La prova tenia un recorregut de 6,2 quilòmetres i la seua eixida, com en la Volta a Peu contemporània, estava situada al passeig de l'Albereda. Segons la premsa del moment, la carrera va comptar amb 528 inscrits i va participar un equip francés. De fet, el guanyador va ser el gal Henry Dartigues amb un temps de 19:04.5, i el primer valencià va ser Francisco Navarro, seté, del València club de futbol.

Com a curiositat, es reflecteix el fet que l'organització de la prova exigia en el reglament que els avançaments entre corredors es realitzaren per la dreta i deixant un metre de distància. O també, per exemple, com en les Torres de Quart cada corredor havia d'entregar una targeta amb el seu nom als jutges com a prova que estava complint "íntegrament" amb el recorregut.

Després d'un llarg temps per a restaurar el document audiovisual,

Correcaminos ha organitzat un acte sobre la filmació en el context de la Volta a Peu València Caixa Popular 2019. Aquesta gravació serà presentada dijous que ve en societat, en el Saló de Graus d'ADEIT, en un acte públic i gratuït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento