Comunitat Valenciana

Nacions Unides forma a València alts càrrecs de l'Afganistan en protocols de rehabilitació en addiccions

  • Els responsables de l'Oficina de Nacions Unides Contra la Droga i el Delicte (UNODC), amb seu a Viena (Àustria), han triat la ciutat de València per a la formació de les autoritats de l'Afganistan en programes d'atenció i rehabilitació de les drogodependències, segons ha informat l'universitat CEU UCH en un comunicat.
NACIONS UNIDES FORMA A VALÈNCIA ALTS CÀRRECS DEL GOVERN D'AFGANISTAN REHABILITAC
NACIONS UNIDES FORMA A VALÈNCIA ALTS CÀRRECS DEL GOVERN D'AFGANISTAN REHABILITAC
CEU UCH
NACIONS UNIDES FORMA A VALÈNCIA ALTS CÀRRECS DEL GOVERN D'AFGANISTAN REHABILITAC

Les sessions de treball per al disseny de protocols d'atenció contínua i recuperació de persones amb trastorns per l'ús de drogues, adaptats a la realitat afganesa, han sigut organitzades per UNODC-OMS, en col·laboració amb la clínica valenciana Bionexum Health i la doctora María Zarza, professional de la psicologia clínica especialista en addiccions, i amb el Grup d'Investigació SEPLAN, integrat per investigadors en aquestes matèries de la institució acadèmica i del Jardí Botànic de la Universitat de València.

Les sessions se celebren durant aquesta setmana al Palau de Colomina, seu de la CEU UCH a València, i al Jardí Botànic. Les autoritats de l'Afganistan participants en aquesta acció formativa de Nacions Unides visitaran també durant la setmana diversos centres de rehabilitació a València, Alacant i Múrcia, com a models d'"abordatge integral per a les persones amb trastorns per ús de drogues, amb un enfocament humà i empíric, que van a adaptar a la realitat del país afganés amb la col·laboració d'experts internacionals i espanyols".

Una desena de responsables del Govern de l'Afganistan, en particular de la Direcció de Reducció de la Demanda del Ministeri de Salut Pública, així com directors de centres de tractament de drogues existents al país, participen en aquesta formació, impartida per tres consultors internacionals d'UNODC: Adam Huxley i Annette Dale-Perera, del Regne Unit, i María J. Zarza, de la clínica Bionexum Health, organitzadora l'esdeveniment al costat de la coordinadora global de Projectes de Tractament d'UNODC a Viena, Elizabeth Sáenz, i Waturu Kashino, representant del govern del Japó, que finança el programa de formació per a l'Afganistan.

En les sessions de treball participen també estudiants de postgrau i professors investigadors de la CEU UCH i del Jardí Botànic-UV que treballen en línies d'investigació relacionades amb les drogodependències, com el Grup SEPLAN de la CEU UCH i la UV, amb una línia dedicada a les substàncies d'abús.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento