Ascendeixen a 30 els comensals afectats per intoxicació en el restaurant de luxe de València
Ascendeixen a 30 els comensals afectats per intoxicació en el restaurant de luxe de València EUROPA PRESS

Dels 82 comensals enquestats, entre els 30 figura el cas de la dona de 46 anys que va morir en la matinada del dissabte al diumenge després de menjar amb la seua família en el restaurant El Riff de València. Els 29 restants, entre ells el pare i la filla de la morta, tots van presentar símptomes lleus.

Encara no es pot determinar que els bolets múrgoles foren la causa de la toxiinfenció alimentària ni que tots els comensals demanaren el mateix menú, segons ha confirmat aquest divendres la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a preguntes dels periodistes després del 50 aniversari de l'Hospital La Fe de València.

En eixos 30 casos s'inclouen els tres casos familiars: pare i fill de 12 anys, que van evolucionar favorablement amb recuperació, i la morta en el seu domicili. Tots presenten l'antecedent d'haver realitzat un menjar en el restaurant entre eixos quatre dies i la simptomatologia de tots és "molt lleu", principalment vòmits i amb bona evolució.

Sanitat ha realitzat el formulari a un total de 82 comensals que van passar pel local entre el dimecres 13 i el dissabte 16, dia en què va menjar la morta. D'ells, 29 han donat positiu "en el sentit que han explicat que han tingut algunes molèsties".

La Conselleria es manté a l'espera que l'Institut Nacional de Toxicologia presente els resultats de les mostres arreplegades en el restaurant, que en principi eixiran la setmana vinent. "Quan els tinguem els farem públics", ha subratllat Barceló.

Respecte a si tots van demanar el mateix menú, la titular de Sanitat ha explicat que a tots se'ls ha facilitat el mateix formulari i que no té constància de quins plats van menjar.

Als treballadors també se'ls ha remès una enquesta i cap d'ells ha donat positiu, a l'espera d'una que falta per realitzar. "Tots estan bé; ara sols estem pendents de les proves de toxicologia", ha recalcat la consellera.

INSPECCIÓ I INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Els inspectors de seguretat alimentària van realitzar dilluns passat, 18 de febrer, una visita a l'establiment per a estudiar les condicions mentre ja estava tancat. En aquesta inspecció no van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció.

També van arreplegar mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, després del que Sanitat ha gestionat amb l'Institut de Medicina Legal la remissió de les mostres a l'Institut de Toxicologia.

El Jutjat d'Instrucció 1 de València, en funcions de guàrdia dissabte passat, ha obert una investigació per a aclarir les causes de la mort de la dona, a l'espera de l'anàlisi forense i dels resultats de toxicologia. En la causa no figuren investigats de moment.

El Riff seguirà tancat fins que se sàpia "totalment i amb certesa" qual és la causa de la defunció i "les mesures que s'hagen d'adoptar". També va cancel·lar la seua participació en el València Culinary Festival.

Consulta aquí más noticias de València.