L'escletxa salarial se situa en el 22,5% a la Comunitat Valenciana
L'escletxa salarial se situa en el 22,5% a la Comunitat Valenciana EUROPA PRESS

Les dones treballen gratis una mitjana de 82 dies a l'any a la Comunitat Valenciana, on l'escletxa salarial entre homes i dones se situa en un 22,5%, segons les últimes dades de 2016. Malgrat haver-se reduït tres punts respecte a l'any anterior, les xifres continuen sent "insuportables" i s'agreugen en la jubilació, amb una escletxa en les pensions que puja fins al 35,2%.

Així ho han advertit des d'UGT PV i CCOO PV en una roda de premsa amb motiu del 'Dia Internacional per la Igualtat Salarial', que es commemora aquest divendres, 22 de febrer.

Fa quatre anys que es vé parlant d'un "repunt" en l'economia però açò "no s'ha visualitzat en la situació de les dones en el mercat de treball, on la situació que pateixen és "totalment estructural", ha lamentat la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere d'UGT PV, Pilar Mora.

I és que l'escletxa salarial, ha explicat, és conseqüència de diverses escletxes en el mercat de treball. En primer lloc, una 'escletxa d'entrada' que dificulta l'accés de dones a un lloc de treball com reflecteixen les taxes d'activitat i ocupació de les dones que se situen 12 punts per davall de les dels homes en 2018. Mentre que la taxa d'atur està tres punts per damunt de la dels homes i si fa deu anys aquesta taxa en dones era del 2,48, ara puja al 3,46.

En segon lloc, existeixen les 'escletxes de permanència', és a dir major precarietat i temporalitat, a més d'una "insuportable" taxa de parcialitat entre les dones que triplica la dels homes, amb una escletxa del 230%. Tres de cada quatre contractes a temps parcial són firmats per dones, "la majoria de manera involuntària, perquè no troben treball indefinit o perquè s'han d'ocupar de les tasques de cures familiars".

En aquest sentit, Mora ha assenyalat que nou de cada deu dones assumeixen els permisos com a excedències o reduccions de jornada per cures, "interrupcions que limiten la carrera professional de les dones i que minven els drets i prestacions socials a les quals poden accedir presents i futures, com les pensions", ha advertit.

Se suma la segregació horitzontal i vertical. La primera fa referència als sectors més feminitzats, que es correspon amb ocupacions menys valorades, i la segona és l'anomenat 'sostre de vidre', les dificultats de les dones per a accedir a llocs de responsabilitat.

Tots aquests factors obrin l'escletxa salarial, que malgrat reduir-se tres punts a la Comunitat, fins al 22,5%, de continuar així, "potser dins de 200 o 300 anys s'aconseguiran salaris iguals" com calculen diversos estudis, ha recordat Mora. Hui en dia, ha dit, "dos de cada deu assalariades són pobres i més de la mitat de les dones amb una ocupació són en el millor dels casos mileuristes".

Per sectors, en sanitat, educació o dependència, més del 60% són dones, mentre en indústria, on els sous són majors, hi ha més homes, ha apuntat la secretària de la Dona, Polítiques LGTBI i Institucional de CCOO PV, Cloti Iborra.

A més, en menors de 34 anys, l'escletxa és més xicoteta però dels 34 a 44 anys l'escletxa augmenta, coincidint amb més possibilitats d'interrupció de la vida laboral per criança o altres cures.

Reivindicacions per a atallar les escletxes

Davant aquesta situació, des d'UGT PV I CCOO PV exigeixen una Llei d'Igualtat Salarial, mesures de Conciliació i Corresponsabilitat per a atendre les tasques de cures de familiars i que l'Estat oferisca infraestructures de qualitat perquè ni homes ni dones hagen d'abandonar el mercat de treball, i facilitar una trajectòria laboral i promoció que concilie amb una vida familiar digna.

Demanden també polítiques educatives igualitàries, formar en igualtat tot el personal públic, perspectiva de gènere en la negociació col·lectiva, plans d'igualtat obligatoris en tots els centres de treball, i la creació de la figura d'un 'Agent d'Igualtat' en els comités d'empresa que vetle per la no discriminació en el centre de treball.

Així mateix, exigeixen el compliment dels pactes en el quart acord de Negociació Col·lectiva sobre pujades salarials i el Salari Mínim de 14.000 euros, i l'aplicació efectiva del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

"El desvergonyiment de Pablo Casado"

A més, la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere d'UGT PV, Pilar Mora, ha criticat el líder del PP, Pablo Casado, pel seu "culpar les dones de l'empobriment dels pensionistes quan són les dones les que pitjor situació estan. Té eixe desvergonyiment quan diu que ens dediquem a tindre més fills i avortar menys".

Per a Mora, "allò que cal demanar al nou Govern que vinga o en la mesura que puga el que està actualment, són mesures que faciliten a les dones l'accés i permanència en el mercat de treball, amb una ocupació de qualitat que ens permeta desenvolupar una vida en llibertat i igualtat. Així, les dones que vullguen tindre fills ho decidiran i les que no vullguen no, i no hauran d'estar sotmeses a l'escrutini reaccionari de partits d'ultradreta".

En la mateixa línia, el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha advertit que després de l'"èxit" del 8 de Març de 2018, en el qual "tota la societat es va conjurar", en 2019 "trobem un panorama tristament molt diferent: pareixia que no anava a tornar a aparéixer el debat del masclisme i no obstant açò, hi ha partits polítics ja amb representació en algun parlament autonòmic que porten ja per bandera recuperar la supremacia de l'home sobre la dona i que venen a perpetuar eixa discriminació", ha censurat.

També el secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha advertit davant dels "nostàlgics de temps passats" que al seu juí, "no han de tindre cabuda en una societat democràtica" i ha reivindicat que "la lluita contra la desigualtat i les violències masclistes no té marxa arrere". De la mateixa manera, Cloti Iborra ha animat a no donar "ni un pas arrere davant la possible amenaça de les polítiques d'ultradreta".

Accions el 8M per a "agitar el món del treball"

Tots dos sindicats han animat a participar en la Vaga del 8 de Març, a dones i homes, amb parades de dos hores. En el torn de matí de 12.00 a 14.00 hores i en el de vesprada de 16.00 a 18.00, amb horari especial en sanitat (de 10.00 a 12.00 i de 17.30 a 19.30 hores). En els sectors d'ensenyament i mitjans de comunicació, conviden a una parada de 24 hores.

Durant la jornada, hi haurà piquets en les principals ciutats. A València, arrancarà una mobilització a les 12.00 hores des de les Torres dels Serrans que passarà per Plaça Manises, Carrer de la Pau i confluirà en Colón amb la d'estudiants per a concentrar-se davant la Delegació del Govern. Durant tot el dia hi haurà assemblees en diversos centres de treball. "Volem agitar el món del treball per a omplir els carrers de manera amable i cooperativa amb el moviment feminista", ha conclòs León.

Consulta aquí más noticias de València.