Comunitat Valenciana

Un jutjat de Gandia (València) obri diligències per la denúncia de diversos afectats de l'incendi de Llutxent

  • El Jutjat d'Instrucció número 1 de Gandia (València) ha obert diligències prèvies després de rebre una denúncia de diversos afectats per l'incendi que va arrasar -durant una setmana, el passat mes d'agost- unes 3.270 hectàrees de les comarques valencianes de la Vall d'Albaida i la Safor, amb el terme municipal de Llutxent com el més afectat.
Urbanització Montepino i Montesol, Gandia, València, després de l'incendi.
Urbanització Montepino i Montesol, Gandia, València, després de l'incendi.
PEDRO ARMESTRE PARA GREENPEACE - Archivo
Urbanització Montepino i Montesol, Gandia, València, després de l'incendi.

La denúncia, que va ser presentada el passat mes de novembre, refereix possibles delictes d'incendi i danys, però el jutjat no ha fet seua aquesta qualificació jurídica. La causa, per tant, no es dirigeix de moment contra cap persona física ni institució, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

D'aquesta manera, el jutjat s'ha limitat a incoar diligències prèvies per a registrar la denúncia i ha emplaçat els denunciants a ratificar-la en seu judicial.

Una vegada completat eixe tràmit, el magistrat haurà de demanar un informe al Ministeri Fiscal sobre la seua competència territorial respecte a la causa, ja que el foc es va iniciar en un altre partit judicial. Després de resoldre sobre aquesta qüestió, i si es declara competent de la investigació, el jutge determinarà finalment si els fets revesteixen indicis de responsabilitat penal.

Després de l'incendi, veïns d'algunes urbanitzacions afectades pel foc van expressar públicament el seu desacord amb la gestió del dispositiu organitzat i la manera en el qual es van dur a terme els desallotjaments.

LA CAIGUDA D'UN RAIG, ORIGEN DEL FOC

L'incendi es va originar el 12 d'agost del 2018 en la localitat valenciana de Llutxent com a conseqüència de la caiguda d'un raig sobre un arbre i durant la quasi setmana que va romandre actiu va calcinar un total de 3.270,6 hectàrees de set municipis, segons va informar en el seu moment el Centre de Coordinació d'Emergències.

Del total de superfície cremada, 1.210 hectàrees afectades formaven part del terme municipal de Llutxent; 965,1 a Gandia; 827,4 a Pinet; 179,3 a Ador; 71,9 a Barx; 14,5 a Quatretonda, i 1,7 a Ròtova.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento