Comunitat Valenciana

El servici nocturn de Metrovalència incrementarà un 50% l'oferta des d'aquest divendres fins a les 3 de la matinada

  • El servici nocturn de Metrovalència incrementarà a partir d'aquest divendres un 50% el seu nombre de trens i tramvies, que circularan fins a prop de les 03.00 de la matinada dels divendres, dissabtes i vespres de festius.

Salvador, en la presentació de la millora d'aquest servici, junt als alcaldes de les localitats beneficiades, ha destacat que el metro nocturn "ha vingut per a quedar-se" gràcies a la primera subvenció concedida pel Govern d'Espanya a l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV).

No obstant açò, ha lamentat que al no aprovar-se els Pressupostos Generals de l'Estat s'han perdut altres 38 milions que anaven a destinar-se a la millora de la xarxa diürna de Metrovalència i que ja no es poden recuperar per "cap altra fórmula".

Amb tot, ha ressaltat que el servici nocturn, denominat 'A la Lluna de Metrovalència' permet dotar a València i a la seua àrea metropolitana d'"un servici de transport públic nocturn capaç de funcionar com una alternativa eficaç, còmoda i segura davant del cotxe".

MILLORES PREVISTES

D'aquesta manera, a partir de divendres la circulació de trens i tramvies passarà de 65 a 98, la qual cosa equival a un percentatge de millora d'un 50,7%.

Aquest increment permetrà circular trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l'últim servici habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalme i Marítim-Serradora, quan fins ara era de 20 i 30 minuts.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·larà entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, quan fins ara en aquestes tres direccions la freqüència era de 60 minuts.

A més, cada 80 minuts hi haurà trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria, que abans només disposaven d'una única circulació, a la finalització del servici, i ara compten amb tres.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l'estació d'Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tindran lloc, com fins ara, entre les 2.30 i les 3.00 hores.

En les línies de tramvia, els trens circularan amb intervals de pas de 40 minuts en totes les línies, mentre que en els trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència serà de 20 minuts. Abans les freqüències en aquestes línies era de 60 minuts.

En Línia 4 se circularà entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte l'últim tramvia en servici que arribarà fins a Mas del Rosari. Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento