Sanitat xifra en 19 els intoxicats en el restaurant tancat després de la mort d'una clienta, inclosa la morta

  • La Conselleria de Sanitat ha xifrat aquest dimecres, segons l'últim balanç d'Epidemiologia, en un total de 19 els comensals intoxicats després d'haver menjat en el restaurant El Riff de València, investigat per la mort d'una clienta, un nombre que inclou la difunta, de 46 anys, el seu marit i el seu fill de 12.
Riff
Riff
EUROPA PRESS

Segons eixe balanç del servici d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental, des d'aquest departament s'està enquestant les persones que han menjat en el restaurant els tres dies previs al dissabte.

Fins al moment, són 49 els enquestats, 19 dels quals es confirmen com a casos, d'acord amb la Conselleria. Tots ells refereixen menjar en el local entre els dies 13 i 16 de febrer i presenten una clínica coincident amb diarrea i vòmits d'aproximadament 24 hores d'evolució.

La simptomatologia és lleu i amb bona evolució, encara que la morta va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili. Així mateix, Sanitat ha iniciat l'estudi dels treballadors del local.

Sanitat ha gestionat amb l'Institut de Medicina Legal la remissió de les mostres d'aliments a l'Institut Nacional de Toxicologia per a la seua anàlisi, segons aquest departament. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha recalcat que cal esperar l'informe d'aquest Institut per a saber si hi ha una relació directa entre "el fatal desenllaç i els productes que es van servir eixe dia".

Barceló ha explicat que s'està investigant si hi ha una coincidència en el menú que van ingerir i ha recalcat que encara no es pot determinar que els bolets múrgoles siguen el focus de la infecció.

A més, ha apel·lat a la "prudència" i ha instat a esperar a que l'autòpsia que se li està practicant a la dona determine si la causa directa de la mort va ser la ingesta d'un aliment, o li va provocar un estat que li va portar a aquest fatal desenllaç i si tenia alguna patologia prèvia.

Barceló ha explicat que els tècnics de Salut Pública van passar un qüestionari a persones que van menjar en aquest conegut restaurant de València, que compta amb una estrela Michelin, els tres dies previs al dissabte per a determinar si han tingut alguna intoxicació i que s'està investigant si van prendre el mateix menú.

Dels treballadors del restaurant, de moment, dos d'ells han indicat als inspectors que no han mostrat cap incidència i falta per entrevistar a altres set.

TANCAT FINS A ACABAR LA INVESTIGACIÓ

Barceló ha apuntat que el restaurant haurà de romandre tancat fins que concloga la investigació, una mesura que ja va adoptar aquest dimarts el propi local, per a facilitar així mateix als tècnics de Salut Pública la presa de mostres i realitzar la inspecció del local com estableix el protocol.

Preguntada per la possibilitat que puga presentar denúncia la pròpia Conselleria de Sanitat o els parents, ha considerat que en aquests moments "cal pensar en la família i fins que no se sàpia la causa és molt difícil determinar qual va a ser el context judicial", en cas que es judicialitze. Sobre aquest tema, ha recalcat que des de Sanitat "no poden fer més del que s'està fent des de Salut Pública".

El brot de toxiinfecció alimentària es va declarar diumenge passat, 17 de febrer, amb tres casos d'una mateixa família a València. Els malalts van presentar símptomes -vòmits i diarrea- el dia 16 de febrer, dissabte. Dos d'ells, pare i fill -aquest últim un menor de 12 anys-, van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant açò, el tercer cas, una dona de 46 anys, amb vòmits profusos, va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento