Comunitat Valenciana

Oltra demana un "esforç" per a conformar una "majoria social" que guanye el Senat davant un sistema electoral "trucat"

  • La vicepresidenta del Consell i candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha reclamat a les forces progressistes "un esforç" per a conformar una coalició que permeta traslladar al Senat la "majoria social". Així, ha assenyalat que ha d'oferir-se una alternativa electoral que porte a la Cambra alta "el que pensa la majoria" i evitar així un sistema electoral "trucat" que prime les majories en cada província en la designació dels senadors.

Oltra s'ha pronunciat així, a preguntes dels mitjans a Sant Vicent del Raspeig (Alacant), on ha participat en una jornada de portes obertes per a donar a conéixer el treball dels servicis socials, sobre la possibilitat d'arribar a un acord per a eixa confluència al Senat. Ha afirmat que s'estan mantenint converses amb els socialistes.

"És important tindre en compte el bloqueig del Senat en aquesta legislatura, per exemple per a la senda del dèficit", ha explicat, en referència al fet que el Congrés va donar el vistiplau a la senda del Govern i després va ser rebutjada per la cambra alta.

Sobre l'elecció dels senadors per majoria en cada província, Mónica Oltra ha exposat que "seria una llàstima que un partit que no té la majoria social tinga la majoria en el Senat perquè la resta de partits que tenen la majoria social no són capaços de posar-se d'acord".

"D'açò es tracta, de qui va a tindre majoria en el Senat, la majoria social o una minoria que té, diguem, la majoria electoral", ha plantejat. Per açò, creu que els qui tenen la majoria social han de fer "un esforç per a posar-se d'acord" i que els ciutadans "dins de les seues opcions electorals, vegen reflectit un Senat conformement al que pensa la majoria i no només el que el sistema electoral dona, que en eixe sentit està un poc trucat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento