Comunitat Valenciana

L'Aula de Còmic de la UV s'estrena amb una taula redona en La Nau sobre el 80 aniversari de la Marvel

  • La nova Aula de Còmic de la Universitat de València (UV) s'estrenarà aquest dijous, aprofitant la celebració de la Heroes ComicCon en la ciutat, amb una taula redona en La Nau amb motiu del 80 aniversari de l'editorial Marvel.

En l'acte, que se celebrarà a partir de les 19.00 hores en el Centre Cultural La Nau de la Universitat, s'analitzarà com l'editorial Marvel ha definit el cànon del superheroi modern a través del treball, fonamentalment, del seu editor Stan Lee i dibuixants com Jack Kirby o Steve Ditko, avança la institució acadèmica en un comunicat.

La taula redona comptarà amb la presència dels autors Carlos Pacheco, Pasqual Ferri i Rafa Fonteriz. Ells van ser dels primers a treballar directament per a l'editorial americana en els anys 90, a través de l'extinta Marvel UK, per a consolidar-se com a autors fonamentals per al mercat americà, treballant en alguns dels personatges més importants de l'editorial Marvel.

Pasqual Ferri ha sigut l'encarregat de sèries com Thor, Ultimate Iron Man o els Quatre Fantàstics. Després d'una prolongadísima trajectòria en l'editorial, l'equip format per Carlos Pacheco i Rafa Fonteriz està firmant la sèrie de la Capitana Marvel, un dels personatges que en breu estrenarà la seua pròpia pel·lícula en la gran pantalla.

En aquesta taula es reflexionarà sobre l'evolució del superheroi, des de les seues primeres expressions al seu actual èxit en el cinema que ho ha consolidat com a eix de la nova cultura transmèdia, des de la seua experiència i treball personal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento