Comunitat Valenciana

Acord per a desmantellar dos de les tres gasolineres del centre de València

  • Els assortidors es troben actualment al carrer Xàtiva (al costat de l'institut Luis Vives) i en el Parterre.
  • El propietari instal·larà una nova gasolinera en una única parcel·la de la seua propietat en Benimaclet.
  • L'anterior Govern local havia aprovat reubicar-les en sòl públic en Antonio Ferrandis i Tarongers.
Una de las dos gasolineras que serán desmanteladas en Ciutat Vella se encuentra en la calle Xàtiva, junto al instituto Luis Vives.
Una de las dos gasolineras que serán desmanteladas en Ciutat Vella se encuentra en la calle Xàtiva, junto al instituto Luis Vives.
20MINUTOS.ES
Una de las dos gasolineras que serán desmanteladas en Ciutat Vella se encuentra en la calle Xàtiva, junto al instituto Luis Vives.

Dos de les tres gasolineres situades en ple centre de València seran desmantellades i, a canvi, l'Ajuntament concedirà llicència d'activitat al seu propietari perquè òbriga una nova instal·lació en sòl de la seua propietat en el districte de Benimaclet. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dimarts el conveni subscrit entre el Consistori i Repsol per al desmuntatge dels pals assortidors de combustibles situats en la plaça Alfons el Magnànim (al jardí conegut com el Parterre) i al carrer Xàtiva, al costat de l'institut de Secundària Luis Vives.

El regidor d'Espai Públic, Carlos Galiana, ha explicat que, en 2015, l'actual Govern de la Nau es va trobar "tot preparat" perquè totes dues instal·lacions es traslladaren a terrenys públics en les avingudes Antonio Ferrandis i Tarongers. L'alcalde, Joan Ribó, i el propi edil es van oposar a aquesta permuta, en entendre que no hi havia per què compensar al titular de les gasolineres atés que, en la seua opinió, gaudien d'una concessió i no eren els propietaris del sòl.

"No ens semblava normal aquesta permuta per 75 anys, quan consideràvem que totes dues gasolineres no tenien drets", ha afirmat Galiana. "Des de desembre de 2015 hem estat treballant amb aquest tema des del servei d'Activitats perquè aqueixa circumstància no es donara: demanarem informes a l'assessoria jurídica perquè ens informara sobre els acords de la Junta de Govern que s'havien pres en 2014 i ens van donar la raó".

"Treballem conjuntament amb l'empresa per a arribar a un acord i desmantellar les dues gasolineres, però vagen a un terreny seu en Benimaclet. El nostre compromís és facilitar aqueix trasllat declarant l'expedient d'interés públic i que tinga prioritat en la tramitació", ha afegit l'edil.

D'aquesta manera, segons Galiana, "no cedim dos terrenys públics com pretenia el PP, no tenim dues gasolineres, i tindrem una en un terreny privat de l'empresa". En concret, la nova instal·lació se situarà al costat de la rotonda que uneix l'avinguda Germans Machado i la Ronda Nord, en l'encreuament amb el final del carrer Emilio Baró.

Quant al calendari, el conveni ix ara a exposició pública per a possibles al·legacions i, posteriorment, la seua signatura. El regidor ha explicat que el procés s'ha demorat per la necessitat d'informes jurídics i de negociacions entre les dues parts. En la seua opinió, ha acabat de forma "satisfactòria", ja que el propietari es compromet a desmantellar les dues gasolineres i renúncia a possibles indemnitzacions derivades dels acords de la Junta de Govern de 2014.

Després de l'eliminació d'aquestes dues gasolineres, a Ciutat Vella quedarà l'estació de servei del carrer Guillem de Castro, al costat de les Torres de Quart. Amb el seu propietari també s'està negociant en estar situada en el nucli urbà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento