Comunitat Valenciana

Puig acudirà aquest dimecres a la votació en el Senat de la reforma de l'Estatut valencià

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es desplaçarà aquest dimecres a Madrid per a assistir a la votació del projecte de reforma de l'Estatut Valencià, que després de la seua previsible aprovació haurà de ser ratificat en Les Corts Valencianes.
Ximo Puig
Ximo Puig
GVA
Ximo Puig

L'Estatut ha passat directament a votació en el ple del Senat i no serà debatut en comissió, al no haver rebut cap esmena. De fet, el text ha arribat a la Cambra alta amb un amplíssim consens del Congrés, on tot els grups ho van recolzar excepte Ciutadans, que es va abstindre. La formació , no obstant açò, no ha portat al Senat les seues reticències.

Sense esmenes que debatre, la reforma no ha sigut discutida en comissió i passa directament al Ple, segons va explicar el vicepresident primer del Senat, Pedro Sanz.

Una vegada aprovada aquest dimecres, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar en les Corts fa ja quasi huit anys, al març de 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques ha estat paralitzada en el Congrés des d'aleshores.

La iniciativa suposa la incorporació a l'Estatut Valencià del que en el seu moment es va anomenar 'clàusula Camps', pel nom del president de la Generalitat Valenciana que la va impulsar, Francisco Camps. Es tracta d'una nova disposició addicional perquè les inversions de l'Estat en aquesta comunitat siguen equivalents al pes demogràfic de la regió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento