Gisbert demana "no baixar la guàrdia" en la lluita contra la violència masclista
Gisbert demana "no baixar la guàrdia" en la lluita contra la violència masclista GVA

La nova fiscal superior del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Teresa Gisbert, ha assenyalat aquest dimarts que un dels reptes més importants és la lluita contra la violència masclista i, en aquest sentit, ha manifestat que "malgrat els avanços" en aquesta matèria amb els Pactes d'Estat i autonòmics, "és evident que no cal baixar la guàrdia" perquè "segueix fallant la prevenció".

Gisbert s'ha pronunciat en aquests termes en un acte en el qual ha pres possessió del seu càrrec com a nova fiscal superior del TSJCV i al que ha assistit la fiscal general de l'Estat, María José Segarra; la presidenta del TSJCV, Pilar de la Oliva; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el delegat del Govern de la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, entre altres autoritats.

En el seu discurs, la nova fiscal superior del TSJCV ha assenyalat que entre les seues principals línies d'actuació estarà la lluita contra "les noves i velles formes de criminalitat", especialment l'organitzada, al mateix temps que ha considerat que un dels reptes més importants és la lluita contra la violència masclista perquè "malgrat els avanços aconseguits amb els Pactes d'Estat i els autonòmics, és evident que no cal baixar la guàrdia perquè segueix fallant la prevenció", ha assenyalat.

Una prova que "no ho estem fent tan bé com deuríem", ha puntualitzat, és el fet que la violència contra la dona "segueix augmentant", especialment els casos contra les menors d'edat. Al seu juí, es tracta de potenciar la prevenció i l'educació, dos qüestions en les quals s'està "fallant".

D'igual manera, ha mostrat la seua preocupació per l'augment dels casos de tracta de dones amb finalitats sexuals o els delictes d'odi i contra la igualtat, qüestions en les quals també incidirà, ha manifestat.

Suport a fiscals i jutges catalans

Gisbert ha volgut mostrar el seu suport als jutges i fiscals catalans, així com ha condemnat els atacs comesos contra seus judicials. Sobre aquest tema, i en atenció als mitjans de comunicació al final de l'acte, ha manifestat que volia fer públic aquest suport per "la professionalitat, dedicació i defensa de l'Estat de Dret i de la Constitució" dels seus companys a Catalunya en "unes condicions tan difícils".

A més, ha reclamat la "urgent derogació" de l'article 324 de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LeCrim) -que fa referència als terminis de les instruccions penals- amb l'objectiu d'"evitar la impunitat en els delictes de complexa i difícil instrucció", ha assenyalat.

A més, ha advocat per potenciar l'especialització de la fiscalia i de dotar-la dels mitjans necessaris perquè puguen desenvolupar les seues funcions. Ha destacat la importància de mantindre una "fluïda relació" amb les autoritats judicials i els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat per a lluitar contra la delinqüència, així com ha defès una comunicació àgil amb els òrgans judicials per a resoldre "els problemes en el treball diari".

Consulta aquí más noticias de València.