Comunitat Valenciana

El restaurant de València investigat per la mort d'una clienta tanca fins que s'aclarisquen les causes

  • El xef del restaurant El Riff de València, Bernd Knöller, ha anunciat que tanca l'establiment fins que s'aclarisquen les causes de la mort d'una dona que va menjar en aquest local el cap de setmana passat.

El cuiner, que ha manifestat el seu "profund pesar" pel succeït, ha anunciat que ha pres la decisió que el restaurant romanga tancat "fins que les causes queden establides i puga reprendre's l'activitat amb plenes garanties, tant per al personal com per a tots els clients".

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha obert una investigació per a determinar les causes de la defunció d'una dona de 46 anys després d'haver menjat en aquest conegut restaurant valencià, que compta amb una estrela Michelin.

El marit i fill de la morta, aquest últim de 12 anys, també van emmalaltir i, a més, s'han detectat altres set casos de persones afectades però amb símptomes lleus que evolucionen favorablement.

El cuiner ha asseverat que, després de tindre coneixement en el dia de hui a través de les autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana que relacionen el restaurant amb diferents afeccions gàstriques en diversos clients i, fins i tot, amb la mort d'un d'ells, ha facilitat "tota la seua col·laboració" a la Conselleria de Sanitat "des del primer moment per a l'esclariment dels fets, esperant que al més prompte possible es puguen establir les causes del succeït".

Agrega que "de les primeres investigacions i inspeccions realitzades s'ha pogut constatar que el restaurant compleix amb totes les normes sanitàries estant a l'espera del resultat de les proves realitzades".

En qualsevol cas, el xef subratlla que, "amb independència del motiu que haja pogut provocar aquesta situació", desitja "traslladar el seu profund pesar pel succeït, esperant que en breu es puguen aclarir tots aquests fets".

I finalment, anuncia: "He pres la decisió que el restaurant romanga tancat fins que les causes del succeït queden establides i puga reprendre's l'activitat amb plenes garanties tant per al personal com per a tots els clients".

SÍMPTOMES

El brot de toxiinfecció alimentària es va declarar diumenge passat, 17 de febrer, amb tres casos d'una mateixa família a València. Els malalts van presentar símptomes -vòmits i diarrea- el dia 16 de febrer, dissabte. Dos d'ells, pare i fill -aquest últim un menor de 12 anys-, van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant açò, el tercer cas, una dona de 46 anys, amb vòmits profusos, va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili.

Els tres casos presentaven l'antecedent comú de consum d'aliments en El Riff el dissabte dia 16 al migdia. A més, en la investigació que s'està realitzant s'han detectat altres set casos amb simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, probablement relacionats amb el mateix restaurant. Aquestes persones evolucionen favorablement.

Inspectors de seguretat alimentària van realitzar el dia 18 de febrer visita d'inspecció a l'establiment on va tindre lloc el menjar a l'efecte d'estudiar les condicions del mateix, el qual es trobava sense activitat en eixe moment, i no van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària.

Així mateix, es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació, que s'estan analitzant actualment, apunten.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento