La Comissió Estat-Generalitat abordarà la possibilitat de recuperar partides dels PGE via decret llei
La Comissió Estat-Generalitat abordarà la possibilitat de recuperar partides dels PGE via decret llei VICENT SOLER, EN EL CENTRO

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha avançat aquest dimarts que en la comissió bilateral Estat-Generalitat Valenciana que se celebrarà el pròxim dijous 21 de febrer, espera veure en quantes polítiques, "encara que siga a través de decrets llei", es pot "avançar", després que el Congrés dels Diputats haja tombat el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del Govern de Pedro Sánchez.

En tot cas, una vegada se sàpiga "quants decrets llei es podran fer d'ací al fet que acabe la legislatura per a pal·liar alguna de la insuficiències que ha significat la no aprovació dels PGE", caldrà "readaptar" els pressupostos valencians, "evidentment", ha admès.

Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació de la nova directora general de l'Agència Tributària Valenciana (ATV), en ser preguntat per la comissió bilateral que se celebrarà dijous, a la qual ha confirmat que assistiran la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, i la secretària d'Estat d'Hisenda, Inés María Bardó.

Segons el conseller, "els PGE lligaven amb el programa Botànic, amb tota la preferència de les polítiques socials, i això significava que moltes partides dels Pressupostos suposaven el cofinançament" de polítiques pròpies del Govern del Botànic.

"Avançar sabent les restriccions"

Al seu juí, "una de les coses més importants que tenien aquests PGE, que eren clarament millorables -ha puntualitzat-, era que respiraven aire Botànic i això és molt important perquè significava coincidència de polítiques i per tant suma de recursos. Açò sí que és greu", ha lamentat.

Així, en la reunió Estat-Generalitat d'aquest dijous es parlarà de "com podem avançar sabent les restriccions que hi ha en el Congrés dels Diputats", via decrets llei. "Això ens permetria tindre més recursos per a eixes polítiques que són coincidents del Govern d'Espanya i nosaltres i també alliberar recursos per a fer nosaltres polítiques que ara no podem fer per l'infrafinançament", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.