Comunitat Valenciana

El Consell de la Ciutadania de la CVMC considera que À Punt contribueix a la normalització del valencià

  • El Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha considerat que la programació d'À Punt Mèdia "contribueix a la normalització del valencià i a mostrar la seua diversitat" i ha reclamat "més formació als professionals" pel que fa a la diversitat sexual, familiar i de gènere.
Presentació de l'informe semestral sobre la programació dels mitjans de comuni
Presentació de l'informe semestral sobre la programació dels mitjans de comuni
EUROPA PRESS
Presentació de l'informe semestral sobre la programació dels mitjans de comuni

Aquestes consideracions les ha fet públiques aquest dilluns el Consell de la Ciutadania de la CVMC a Castelló, on ha presentat el primer informe semestral sobre la programació dels mitjans de comunicació públics valencians en el qual ha avaluat l'ús del valencià, la diversitat i la inclusió, la igualtat i la difusió de la ciència en la programació d'À Punt Mèdia des de la seua reobertura.

La presidenta del Consell de la Ciutadania, Julia Sevilla, i el president del Consell Rector, Enrique Soriano, han presentat els resultats de l'informe acompanyats de la resta de membres de l'òrgan, encarregat d'"assessorar al Consell Rector de la CVMC i d'exercir la defensa de l'audiència crítica, activa i exigent", segons ha explicat la presidenta, que ha indicat també que el Consell ha rebut "més de mig centenar d'aportacions de la ciudadania relacionades amb la televisió, la ràdio i el portal web de la CVMC".

La representant de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en el Consell, Verònica Cantó, ha explicat que À Punt Mèdia "compleix estrictament amb el mandat legal en l'ús de la llengua pròpia" i ha asseverat que "contribueix a la normalització del valencià i a mostrar la seua diversitat". Encara que Cantó ha assenyalat que "s'han observat algunes qüestions susceptibles de millora".

El consell també ha "reclamat" en el seu informe que la inclusió en matèria d'igualtat de tracte cap a lesbianes, gais, bisexuals i persones trans "es faça efectivament un valor superior, amb més continguts, més formació i formació permanent als professionals d'À Punt". Així ho ha manifestat el representant de la principals associacions en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI en el Consell, Toño Abad, qui ha aplaudit d'altra banda que siga "la primera vegada que es posa el focus en la realitat LGTBI de forma no estereotipada".

RECOMANACIONS

Per la seua banda, Nuria Tendeiro, en representació de la plataforma del Tercer Sector d'Acció Social ha destacat algunes "recomanacions" a À Punt Mèdia respecte als temes de diversitat i inclusió, com la inclusió d'"espais específics sobre aspectes de diversitat social i cultural" o la presència "més estable i normalitzada de persones d'origen estranger, de minories ètniques, amb discapacitat i altres col·lectius en risc d'exclusió".

El Consell de la Ciutadania també ha destacat en el seu informe semestral la "necessitat urgent de donar a conéixer la ciència" i ha advertit referent a la programació infantil i juvenil que "alguns representants del sector consultats no destaquen cap títol dels quals hi ha actualment en programació com a exemple o referència de continguts destinats a la joventut valenciana" i ha manifestat "és important marcar la diferència".

El president del Consell Rector, Enrique Soriano, ha asseverat que totes les propostes "se n'aniran adaptant a la programació" i ha recordat que és un mitjà jove que "té molt que renovar i aprendre, per açò permet anar adaptant-se a les peticions de la ciutadania".

Soriano ha sigut preguntat per la premsa per les possibles acusacions de manipulació informativa, al que el president ha dit que "el Consell està treballant perquè no s'acuse de manipulació informativa" i ha assegurat que "es demostra dia a dia en els treballs que es realitzen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento