Comunitat Valenciana

Oltra defèn no revelar on es trasllada els menors de Buñol per "protecció"

  • "No contribuiré a fer més soroll", ha declarat la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana.
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
GVA
Mónica Oltra en imatge d'arxiu

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha rebutjat confirmar el trasllat de menors des del centre de Buñol (València) perquè "se'ls ha de protegir i una d'eixes proteccions és no revelar on viuen". Ha advertit que "hi ha molts depredadors que busquen els xiquets i xiquetes en situació de desemparament" i ha lamentat que "hi ha massa irresponsabilitat moltes vegades a l'hora de fer públics aquests llocs": "No vaig a contribuir a fer més soroll".

Així ho ha expressat aquest dilluns, a preguntes dels mitjans per si pot confirmar el trasllat de menors del centre de Buñol, després de reunir-se amb la presidenta d'Amnistia Internacional Comunitat Valenciana, Consuelo Vives, i altres representants de l'entitat per a tractar assumptes relacionats amb els drets de les dones i les xiquetes víctimes de violència sexual a Espanya.

Oltra ha recalcat que la Conselleria compleix la Convenció Internacional de Drets del Xiquet, "que entre altres coses diu que s'ha de protegir els xiquets que estan fora del seu àmbit familiar i als quals s'ha d'acollir de manera alternativa, i una d'eixes proteccions és no revelar on se'ls trasllada i quan se'ls trasllada, on viuen o com deixen de viure".

La consellera ha defès que aquests menors són "un dels col·lectius, per no dir el col·lectiu més vulnerable en la societat", al mateix temps que ha alertat que "hi ha molts depredadors que busquen els xiquets i xiquetes en situació de desemparament".

En aquest sentit, ha opinat que "hi ha hagut massa soroll en aquest tema" i que "hi ha massa irresponsabilitat moltes vegades a l'hora de fer públics aquests llocs". "Jo, òbviament, no vaig a contribuir a fer més soroll i al fet que se sàpia on, com ni quan, perquè entre altres coses als qui posem en perill és als xiquets i xiquetes. Per descomptat, des d'aquesta casa no anem a fer-ho", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento