Comunitat Valenciana

L'acusat de matar la seua parella a Borriol declararà per videoconferència des de Madrid després de ser extraditat

  • L'home detingut a Argentina com a presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental en la localitat castellonenca de Borriol, el cadàver de la qui va ser descobert en el seu domicili el passat mes de setembre, prestarà declaració com a investigat aquest dimarts per videoconferència des de Madrid davant el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló, segons ha informat a Europa Press el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).
Detenció en Argentina del presumpte autor del crim masclista de Borriol
Detenció en Argentina del presumpte autor del crim masclista de Borriol
GUARDIA CIVIL - Archivo
Detenció en Argentina del presumpte autor del crim masclista de Borriol

L'investigat va ser extraditat a la fi de la passada setmana des del país sud-americà i va comparéixer davant el Jutjat de Violència contra la Dona de guàrdia, a Madrid, que seguidament va ordenar el seu ingrés a la presó provisional sense fiança per a l'home. Després, aquest jutjat es va inhibir en favor del que porta la investigació, el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló.

L'home està investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi, encara que les diligències que es practiquen determinaran si es manté aquest delicte o se li investiga per assassinat.

El presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental a Borriol, un exmilitar amb antecedents per violència de gènere amb una anterior parella, va ser detingut a la fi del passat mes de novembre en Argentina després que el Jutjat emetera un Orde Internacional de Detenció després que la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló tinguera coneixement del

seu trasllat al país sud-americà per a eludir l'acció de la justícia espanyola.

Fruit de les investigacions dutes a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló,es va poder esbrinar que l'home podria trobar-se en la província de Missions d'Argentina, concretament en la seua capital, Posadas, per la qual cosa els guàrdies civils encarregats del cas es van desplaçar fins al lloc per a col·laborar amb les autoritats policials argentines en la localització del fugit.

Després de l'anàlisi de les gestions practicades, es va aconseguir situar la zona freqüentada pel buscat, per la qual cosa es va establir un ampli dispositiu a càrrec de la Policia Federal Argentina, que va donar com a resultat la seua detenció a la fi del mes de novembre.

En la detenció del presumpte homicida van ser determinants les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol, en el marc de la col·laboració policial internacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento