Puig, sobre un avançament electoral: "És possible i no és probable"
Puig, sobre un avançament electoral: "És possible i no és probable" EUROPA PRESS

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat que és "possible i no és probable" un avançament de les eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana, potestat que li correspon com a cap del Consell.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació a Castelló, en ser preguntat per un possible avançament de les autonòmiques.

Sobre aquest tema, el president ha volgut deixar clar que és "possible i no és probable". "És possible perquè els valencians tenim la capacitat de tindre el nostre calendari electoral propi", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha insistit que a ell li agradaria que "més prompte que tard" la Comunitat Valenciana comptara amb eixe "calendari propi" perquè comportaria que el debat estaria centrat en qüestions valencianes i "sobre problemes que interessen" i s'evitaria així la "contaminació" sobre altres temes.

"Ara en aquests moments la contaminació és tan massiva que serà difícil, però nosaltres intentarem defendre el que ha sigut l'acció de govern i com es projecta cap al futur. Eixe serà l'intent siga la que siga la data de les eleccions", ha subratllat Puig.

Respecte a les últimes enquestes i la posició del PSOE, el també secretari del PSPV ha eludit pronunciar-se, però sí ha insistit que en aquestes eleccions el que està en joc és o "un país que va mirant cap al futur i que practica la convivència i la cohesió social o tornar a la ruptura i a una situació en la qual aquelles coses que es pensaven que havien desaparegut tornen a estar ací".

Al seu juí, "la triple aliança de la dreta està posant en qüestió temes que ja ningú pensava que es tornarien a posar en qüestió com és la igualtat entre homes i dones". "Crec que s'han equivocat molt enfrontar-se a les dones que seran les que paralitzaran a la triple aliança de les dretes", ha emfatitzat.

Actitud "absolutament digna de Lorenzo"

D'altra banda i preguntat per si la investigació oberta contra l'exsubdelegat del Govern a Castelló, el socialista Antonio Lorenzo, per una suposada trama de factures falses en la Subdelegació del Govern pot repercutir en els resultats electorals, Puig ha negat aquest punt. "En absolut", ha remarcat.

Al seu juí, "Lorenzo ha tingut una actitud absolutament digna" en haver decidit " deixar els càrrecs i treballar sobre allò que se li acusa", ha afirmat.

Consulta aquí más noticias de València.