Comunitat Valenciana

Zaplana insisteix que no va participar "mai" en "adjudicacions il·legals" ni té comptes fora d'Espanya

  • L'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball Eduardo Zaplana -imputat en el cas Erial, en el qual s'investiguen suposats falsejaments en les adjudicacions de les ITV i el Pla Eòlic- ha insistit aquest dilluns en què "mai" va participar "en cap adjudicació il·legal".
El expresidente de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, acude a firmar al
El expresidente de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, acude a firmar al
Francisco Martínez - Europa Press
El expresidente de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, acude a firmar al

Així ho ha assegurat l'expresident valencià aquest dilluns en atenció als mitjans després de firmar en la Ciutat de la Justícia de València per segona setmana després de la seua posada en llibertat i després de conéixer-se que un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil xifra en 10.521.351,28 euros el muntant total dels presumptes suborns investigats en l''Operació Erial'.

Segons consta en aquest informe inclòs en el sumari de la causa, la Guàrdia Civil calcula que, dels fets examinats, el grup Sedesa, vinculat a la família Cotino, hauria obtingut ingressos per més de 86,5 milions d'euros en ocasió de la venda d'actius de les ITV i el Pla Eòlic Valencià després de la seua adjudicació.

L'exministre i els seus dos presumptes testaferros -Joaquín Barceló, exdirectiu de Terra Mítica i ex alt càrrec en l'època de Zaplana, i Francisco Grau, exsecretari del consell d'administració de la CAM- van quedar en llibertat després que la magistrada bloquejara 6.330.000 euros que considera que tenien en dos comptes a Suïssa, fet que per a la instructora "minimitza" el risc de fuga.

Zaplana, en atenció als mitjans, ha afirmat que "mai" va participar en "cap adjudicació il·legal" i ha assegurat que no disposa de "cap compte ni cap be fora d'Espanya". A més, ha assenyalat que està "desitjant declarar i aclarir tot el que siga necessari" per a defendre la seua "innocència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento