Conflictes a flor de pell

Un país en guerra i conflictes interiors entre quatre personatges allotjats en un hotel. L’autor Guillem Clua relata ‘La pell en flames’
Carme Portacelli dirigeix al teatre Villarroel ‘La pell en flames’. A la foto, un moment de l’obra de Guillem Clua.
Carme Portacelli dirigeix al teatre Villarroel ‘La pell en flames’. A la foto, un moment de l’obra de Guillem Clua.
Foto
Els conflictes són estèrils. Ho remarca el guionista, autor teatral i periodista Guillem Clua a La pell en flames, la contribució de la sala Villarroel al Grec. Carme Portaceli dirigeix l’obra, text que va merèixer el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2004. Autor i directora van tenir certes diferències respecte a l’orientació de la posada en escena.

Els punts de vista divergents continuen però ambdós no volen que això suposi una taca en les funcions que fins al 31 de juliol tindran lloc al teatre Villarroel.

L’obra presenta un indret en guerra i un fotògraf que, passats 20 anys,  torna al lloc on va captar el patiment d’una nena afectada per una explosió. L’home es veu amb una periodista en un hotel.

Al mateix temps,  un delegat de l’ONU té sexe amb una noia del país. Clua es va fixar en l’ocupació de l’Iraq per part dels EEUU i en «l’obscenitat» de qualsevol disputa.

*T. Villarroel. Villarroel, 67. (22.00 h). 21 euros.

Les perles del festival, en francès i polonès

Teatre Stary de Cracòvia i el director Krystian Lupa han concebut a quatre mans l’adaptació teatral d’Els germans Karamàzov de Dostoievski. Plegats, posen sobre la taula un espectacle de gairebé 10 hores (amb tres intermedis) interpretat en polonès, subtitulat en català per Jan Peszek, Zbigniew Rucinski, Jan Frycz, Pawel Miskiewicz i Piotr Skiba (Teatre Lliure; 12 i 24 euros; 20.00 h; fins diumenge). Heiner Goebbels , per la seva part, crea i dirigeix al Nacional (TNC) el musical Eraritjaritjaka (en francès subtitulat en català) basat en textos d’Elias Canetti (Pl. arts, 1; avui darrera funció; 21 h; 23 i 25 euros).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento