València obri el nou eix ciclista que discorre pels carrers d’Alacant i de Gibraltar
València obri el nou eix ciclista que discorre pels carrers d’Alacant i de Gibraltar Ajuntament de València

L'eix ciclista que connecta de manera directa els barris de Malilla i en Corts i l'Anell Ciclista a través dels carrers de Gibraltar i d’Alacant ja està plenament operatiu. Així ho ha informat aquest divendres el servici de Mobilitat Sostenible, que estima que no menys de 1.500 persones amb bicicleta, patinet o vehicles de mobilitat personal (VMP) circularan diàriament, ja en els seus primers dies de funcionament, per este eix que suposa la connexió des del centre de la ciutat cap al sud i viceversa.  

Només en les 12 primeres hores d’aquest divendres ja s'havia registrat el pas de 572 vehicles pel nou eix ciclista al carrer d’Alacant. Es tracta d'un eix de 745 metres que, des de Xàtiva fins a la Gran Via de les Germanías, discorre per un carril bici que va segregat sobre calçada, bidireccional i de dos metres i mig d'ample; i al carrer de Gibraltar, i fins a unir-se amb el carril bici del carrer de les Filipines, com a ciclocarrer, per la qual cosa s'hi han instal·lat dos reductors de velocitat per a calmar el trànsit rodat i s'hi ha establit el límit de velocitat a 30 km/h. Cal afegir, a més, que també contempla la connexió amb el carril bici ja existent del carrer de Cuba i, per tant, amb el barri de Russafa.

“Hui és un dia molt important perquè milers de veïns i veïnes de Malilla, en Corts i fins i tot la Fonteta de Sant Lluís, poden per fi desplaçar-se al centre, i al revés, amb bicicleta, patinet o vehicle de mobilitat personal, a través d'un itinerari més segur en el qual han de ser respectats per la resta de vehicles de la via”, ha apuntat el regidor Giuseppe Grezzi.

“Estem segurs que esta infraestructura, que no impedeix ningú desplaçar-se com fins ara i amplia la llibertat dels veïns i veïnes per a triar com desplaçar-se de manera que poden optar també per bicicletes o uns altres VMP, marcarà un abans i un després en el benestar de milers de persones i en la seua manera de gaudir la ciutat, com ja estan fent les infraestructures que hem anat duent a terme en els últims anys”, ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.