Comunitat Valenciana

El Consell permetrà excepcionalment l'ús festiu-recreatiu del foc a menys de 500 metres de terrenys forestals

  • El ple del Consell ha aprovat una modificació normativa, amb caràcter temporal, per la qual es regula la possibilitat de permetre, de manera excepcional i prèvia autorització administrativa, l'ús festiu-recreatiu del foc en sòl forestal, confrontant o amb una proximitat inferior a 500 metres de terreny forestal.

La modificació, que, en concret, afecta els articles 145 i 146, té com a objectiu introduir una disposició de règim transitori que permetrà a les entitats locals, la inscripció registral de les quals estiga en tramitació, acollir-se a la possibilitat de realitzar actes festius tradicionals.

Des de la Direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals s'ha justificat la necessitat i oportunitat d'elaborar aquest decret en la gran quantitat de sol·licituds que s'estan formulant, per les entitats interessades, per a obtindre la inscripció pertinent que els habilite a realitzar aquests actes festius tradicionals que precisen d'una possible utilització de foc, d'artefactes o elements pirotècnics.

D'acord amb la legislació actual, per a dur a terme aquest tipus d'esdeveniment és necessària la inclusió en el registre d'emplaçaments per a actes i festejos tradicionals que poden usar foc o artefactes pirotècnics en sòl forestal, confrontant o amb una proximitat inferior a 500 metres de terreny forestal.

De la mateixa manera, l'esdeveniment ha d'haver sigut registrada com a festa d'interés turístic de la Comunitat Valenciana, festa declarada d'interés turístic per l'Estat o festa inscrita en l'Inventari General de Patrimoni de la Comunitat Valenciana, així com en altres inventaris sectorials de béns immaterials.

AUTORITZACIÓ PUNTUAL

El decret deixarà de tindre validesa el dia 23 d'octubre de 2019 i tan sols afectarà les entitats locals que hagen sol·licitat les autoritzacions de l'article 146 del Reglament de la Llei Forestal valenciana, mitjançant l'oportuna declaració responsable o inscripció registral, per a poder acollir-se al procediment i al règim d'autoritzacions previst en la norma, i que en el termini de quinze dies abans de la celebració de l'esdeveniment no han rebut la resolució d'inscripció o declaració.

Per a açò, les entitats afectades hauran de presentar la seua corresponent sol·licitud puntual d'autorització de l'esdeveniment en les Direccions territorials de la Conselleria amb competència en matèria de prevenció d'incendis forestals.

La modificació manté la intenció de la Generalitat de buscar una solució conciliadora que faça compatible una prevenció eficaç dels incendis amb el desenvolupament d'activitats de profunda tradició cultural.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento