Comunitat Valenciana

Podem i EUPV no veuen possible una confluència amb Compromís per a les eleccions generals

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, no creuen que siga possible una confluència conjunta amb Compromís per a les pròximes eleccions generals, com la qual les tres formacions van presentar per als comicis de 2016 'A la Valenciana', a causa que la coalició valenciana els ha traslladat el seu rebuig a aquesta possibilitat.
Pérez Garijo i Antonio Estañ
Pérez Garijo i Antonio Estañ
EUROPA PRESS
Pérez Garijo i Antonio Estañ

Així ho han indicat tots dos dirigents en roda de premsa, després de firmar el preacord per a confluir conjuntament en les eleccions autonòmiques del pròxim 26 de maig, en ser preguntats per si es plantegen la possibilitat de reeditar la fórmula de 'A la Valenciana' per a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril.

Sobre aquest tema, la secretària general d'EUPV ha mostrat la "voluntat" de "sumar quantes més forces polítiques millor" i, fins i tot, ha admès que estava en els seus objectius "reeditar" aquella confluència electoral.

No obstant açò, ha assenyalat que Compromís ja va manifestar la seua voluntat de no concórrer conjuntament tant per a les autonòmiques com les eleccions generals i, de fet, ha indicat que en una trobada els van traslladar que "no ho contemplaven".

Així mateix, Estañ ha advocat per aglutinar "quanta més gent millor" i, en aquest sentit, ha comentat que Compromís és una força que podia representar polítiques del canvi, però ha assenyalat que la seua posició és coneguda i no és favorable a una confluència.

"Nosaltres no volíem un acord d'última hora, sinó un acord que vinguera d'un treball polític i ara, a més, que els temps són més curts, no veiem que això siga possible", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento